ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Να ...γιατί δεν έρχονται κρουαζιερόπλοια στην Τήνο !!!



Το λιμάνι της Τήνου  για μένα έτσι όπως έγινε δεν διορθώνεται με επεκτάσεις παρά μόνο με ξηλώματα...αν πρέπει να γίνει εργασία στον λιμενοβραχίονα είναι να ξηλωθεί! όχι να ολοκληρωθεί !
Εδώ σας παραθέτω ένα άρθρο ..http://www.notioaigaio.gr/Arthro.aspx?a=2360
«τα έργα, έτσι όπως είχαν σχεδιαστεί και εκτελούνται, δεν προσέφεραν τίποτε παρά μόνο δυσκόλευαν την κατάσταση περισσότερο και μετέτρεπαν το λιμάνι σε παγίδα και ήταν τρόπος για να ξοδεύονται χρήματα του ελληνικού λαού».
 Αλλά και τον περασμένο Ιανουάριο είχε προκληθεί μικρό τσουνάμι, που παρέσυρε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη λιμενική ζώνη να μην αναφέρω το πλοίο 'Χιος' που προσέκρουσε στην προβλήτα ..Και το κακό δέν είναι αυτό... Είναι ότι αν βάλεις την πρόταση "ασφαλές λιμάνι Τήνου" στο google θα πέσει γέλιο!.. 
Όλο για στούκες λέει!!!.
Τα έργα βελτίωσης (επέκταση του λιμενοβραχίονα κ.λπ.) του λιμανιού της Τήνου ξεκίνησαν προ 15ετίας, έχουν περάσει από 40 κύματα και σήμερα παραμένουν ημιτελή, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία κινδύνων. Η τελευταία εργολαβία έμεινε στη μέση, ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και αναζητείται διέξοδος αποπεράτωσης, -ιδιαίτερα με τις υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες
Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελική φάση η προσπάθεια απομάκρυνσης από τον μόλο τσιμεντένιων όγκων (μπλόκια), που επρόκειτο να ποντιστούν και στη θέση που βρίσκονται προκαλούν πρόβλημα. Όπως δήλωσε στη «δημοκρατία news» ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων νομικών διαδικασιών, σήμερα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των τσιμεντένιων όγκων σε κατάλληλο χώρο προς φύλαξη. Εκτιμά δε ότι είναι θέμα ημερών η πραγματοποίηση του έργου απομάκρυνσης.
Δηλαδή... Το έξω, αυτό είναι το κανονικό λιμάνι της Τήνου. Το μέσα είναι μόνο για επείγοντα περιστατικά..., ενώ το παρέξω για τίποτα (κατά την γνώμη μου). Το μέσα το παρατήσανε και έχει μπαζώσει, είναι ρηχό και αναγκάζονται οι καπεταναίοι  την μανούβρα να την κάνουν στην μπούκα για να ακούει το βαπόρι. Αυτά δεν είναι είναι δικά μου λόγια, αλλά των ανθρώπων που χτυποκαρδούν να δέσουν λιμάνι να τους πάνε όλα καλά.....Ένα μεγάλο μπράβο απλά στους Έλληνες καπεταναίους ...
 Κύριοι..Αντι να σχεδιάζετε μπούρδες πεζοδρομειτε λιμάνια να απαγορεύεται parking δεν ασχολείστε και λίγο με τη διαμόρφωση του λιμανιού..που  Έφτασαν τα τσιμέντα ως τα κιόνια !!!και φάγανε φάγανε φάγανε και ήπιαν!!!
και κάτι σοβαρό: με τη σημερινή κακή κατάσταση του λιμανιού της Τήνου η… απώλεια των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία δεν μπορούν να ελλιμενιστούν ξερετε πόσα χρήματα χάνει η τοπική κοινωνία αναλογιστηκατε ποτέ ?Ερώτηση κάνω? ξέρετε τι είναι ....Να περνάει απέξω για Μύκονο το  κρουαζιερόπλοιο να το βλέπουμε σαν τα λιγούρα οι Τηνιακοί  γιατί μέσα δεν μπορεί να μπει ??? και φυσικά  οι γείτονες μας Μυκονιάτες έχουν μεριμνήσει για το συμφέρον του νησιού τους και έκαναν ανάλογο λιμάνι που μπορούν να δέσουν ασφαλή τα κρουαζιερόπλοια και να αφήσουν τα χρήματα τους στο νησί ..Και το κακό είναι 
ότι δέν υπάρχει καμία πρόταση ή διάθεση για μελλοντική αναβάθμιση και επιτέλους ας κάνουν κάτι οι άρχοντες του τόπου ας βάλουν στα άμεσα σχέδια τους την αγορά τριών έως πέντε ρυμουλκών ανοιχτής θαλάσσης  ώστε να βοηθούν τα κρουαζιερόπλοια να δέσουν! 
Θα ήθελα πολύ να ήξερα τι σκέφτονταν όταν έκαναν τον "σχεδιασμό" αυτών των έργων. Τόσα λεφτά πεταμένα στη θάλασσα, κυριολεκτικά!
Γιατί  Τήνος δεν είναι μόνο η Μεγαλοχαρη !!

ΑΝΕΜΟΣ


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured