- Ε, δε θα σας αφήσουμε χωρίς γαλοπούλα τέτοιες μέρες! και φυσικά είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια των ημερών χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα από το Anemos -γεμιστή, ... Εύκολη και υγιεινή συνταγή με λίγα υλικά και πολλή νοστιμιά!
Υλικά (Σερβίρει 6 ατομα)
700 γρ. κιμάς (Λαπα μοσχαρίσιο)
Κοντινό πλάνο στη πρωταγωνιστρια |
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
400 γρ. ρύζι (parboiled)
500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
200 ζωμός κότας
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής
1 κρεμμύδι
400 γρ. ρύζι (parboiled)
500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
200 ζωμός κότας
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα,τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και το ζωμό και το αφήνουμε λίγο να πιει τα υγρά.
Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα. Τη καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι. ,την τρυπάμε με ένα πιρούνι και αν ο ζωμός που θα βγει δεν είναι κόκκινος τότε έχει ψηθεί. Κατά διαστήματα αλείφουμε με τη σάλτσα. Την τελευταία ώρα ψησίματος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.