ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

``περιμένοντας το θαύμα..στην Τήνο !!


Εδώ είμαστε πάλι!! Ξέρω άργησα να ανεβάσω post ήμουν πολύ απασχολημένη αυτό τον καιρό ,τώρα τα έχω δρομολογήσει όλα και έχω χρόνο να είμαι εδώ στο αγαπημένο μου blog μαζί σας … να σας μιλάω ώρες ατέλειωτες για το αγαπημένο μου Νησί την Τήνο όχι δεν θα σας μιλήσω για το νησί της Μεγαλόχαρης που τόσα χρόνια . Η εικόνα της ταυτιζόταν με το προσκύνημα στη παναγία και τις μαυροφορεμένες γυναίκες που ανέβαιναν στα γόνατα μέσα στο λιοπύρι για να εκπληρώσουν το τάμα τους : δρόμους γεμάτους με λαμπάδες, κεριά, μπουκαλάκια για αγίασμα, κομποσκοίνια, εικονίτσες και όλα τα σχετικά, και το κόκκινο χαλί για Όσκαρ στην άκρη να διευκολύνει τους πιστούς που ανεβαίνουν στα γόνατα περιμένοντας το θαύμα όλα αυτά με αφήνουν αδιάφορη θα σας μιλήσω για μια άλλη Τήνο αυτή που στα δικά μου ματιά ξεφεύγει από την τουριστική πεπατημένη, Η Τήνος, λοιπόν, δεν είναι τυπικό κυκλαδονήσι. Τέχνη, πίστη­ και γη έχουν συνεργαστεί για να φτιάξουν ένα αριστούργημα που το «διαβάζεις» στις μαρμάρινες κρήνες στις τοξωτές καμάρες των σπιτιών, στους λεπτοκεντημένους περιστεριώνες, στις επιβλητικές εκκλησίες, στα 45 πανέμορφα χωριά της στην άγρια ομορφιά της ενδοχώρας και στα μοναδικά τοπία, που σμίλεψε ο χρόνος.. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να μπει η Τήνος στην ατζέντα ως προορισμός διακοπών .. Ακριβώς αυτό φαίνεται όμως πως την προφύλαξε τα χρόνια της τουριστικής έκρηξης και δεν αλώθηκε..
Η ανάδυσή της έγινε σταδιακά μέσα από ένα σκεπτόμενο, καλλιτεχνικό κόσμο, Έλληνες και ξένους που πήραν σπίτια εδώ και μίλησαν για το νησί από τους τουρίστες που τους μάγεψε η αγρία ομορφιά έρχονται και ξανάρχονται και είναι η καλύτερη διαφήμιση (στόμα με στόμα) και βεβαίως από τη δράση των ίδιων των Τηνίων, οι οποίοι τιμούν τη μεγάλη παράδοση του νησιού στην επώνυμη τέχνη με μουσεία, εκθέσεις κι εκδηλώσεις όπως το καλοκαιρινό πολιτιστικό Φεστιβάλ Τήνου.. Για­τί ποια γωνιά του νησιού να μην παινέψω; Τον Πύργο και τα Υστέρνια των μαρμαρογλυπτών, τον ατμοσφαιρικό Αρνάδο με τις θολωτές στοές τα Δυο Χωριά την καταπράσινη Καρδιανή, έτσι που ατενίζει από ψηλά το Αιγαίο και τη Σύρο, τους περιστεριώνες-έργα τέχνης του Ταραμπάδου, το γαλήνιο Σκλαβοχωριό του Γύζη, την κατάφυτη ρεματιά με τους περιστεριώνες και τους νερόμυλους στην Αγάπη, το ερειπωμένο χωριό Μοναστήρια την ορθόδοξη μονή Κεχροβουνίου και τις καθολικές των Ουρσουλινών και των Ιησουιτών ή τα μουσεία όπως αυτό της Μαρμαροτεχνίας και του Κώστα Τσόκλη και φυσικά θα παινέψω το πόρτο που βρίσκεται ανάμεσά σε δυο πανέμορφες καταγάλανες παράλιες διατηρεί την αυθεντική του ομορφιά. Σε μια καταπράσινη nature προστατευόμενη περιοχή ατενίζοντας περιπαιχτικά την Μύκονο και άλλες πολλές παραλίες διάσπαρτες στα πόδια του τσικνιά !!


Αλώστε τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες της Τήνου ξεφεύγουν από την τουριστική πεπατημένη, ενώ νέοι επιχειρηματίες τολμούν και δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό εδώ σας δίνω μερικά χρήσιμα τηλεφωνά για όσους αγαπούν αυτό το είδος διακοπών (αν κάποια στοιχεία έχουν αλλάξει ουδεμιά ευθύνη φέρω τα έκανα αντιγραφή από άλλη πηγή) …για surfers στην Κολυμπήθρα ,Το Paesino Diving Center ( 2283400030 ) Μάνθου Δελατόλα θα αναλάβει να σας ξεναγήσει υποβρυχίως οργανώνει όμως πλέον και πεζοπορίες με τον Κάρολο Μέρλιν.. Αν πάλι σας έχει κάνει κλικ η άγρια ομορφιά της ενδοχώρας ,ο Μάνθος Πρελορέντζος ( 6946730291 ) προτείνει αναρριχήσεις στο Ξώμπουργκο, μπούλντερ στο Βωλάξ και πεζοπορίες. Υποστηρίζοντας την εναλλακτική φάση, στις 14/9 καταφθάνει στο νησί και το Exomeria Trail Race, ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην περιοχή Πύργου - Πανόρμου, άλωστε αυτό το νησί προσφέρεται για εναλλακτικά μονοπάτια που θα σας γοητέψουν …Σας έδωσα μερικούς λόγους να κάνετε τάμα στο νησί μια πρόφαση ώστε να έρχεστε ξανά και ξανά στο προικισμένο τούτο κυκλαδονήσι, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μια διαφορετική πλευρά του…και εγώ θα είμαι εδώ στο ΑΝΕΜΟΣ να σας καλωσορίσω και θα σας περιμένω με ρακιες να τα λέμε!! `καλή αντάμωση~~~

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured