ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μύρισαν Χριστούγεννα στην κουζίνα!!

Μμμ !! Μοσχοβόλησε το σπίτι Χριστούγεννα ...
Στολίσατε το δέντρο, κρεμάσατε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες, αγοράσατε τα γιορτινά δώρα.Δεν φτάνει να στολίσουμέ το σπίτι μας Χριστουγεννιάτικα,τώρα ήρθε ο καιρός να μυρίσει και το σπίτι μας  Χριστούγεννα Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε με τα χεράκια σας σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες; σας δίνω εύκολες γρήγορες με το πολύ τέσσερα υλικά συνταγές ,όπου  οι καλεσμένοι σας θα επαινέσουν στο γιορτινό τραπέζι τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες. εγώ σας εύχομαι μόνο  καλή επιτυχία !!!


ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
Μόνο 3 βήματα για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου) για 2-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1λεπτό. Προσθέτουμε στο μείγμα αλεύρι για όλες τις χρήσις τόσο όσο η ζύμη να πλάθεται και αναμειγνύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.Μορφοποιούμε στο επιθυμητό σχήμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
Μόνο 3 βήματα για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα


Υλικά:

1 λίτρο καλαμποκέλαιο
1 ¾ του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι του νερού σταχτόνερο (αλισίβα) η ½ κουταλιού σόδα σκόνη μαγειρικής 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
350 gm ζάχαρη
½ κουταλιού κανέλα αλεσμένη
½ κουταλιού γαρίφαλο αλεσμένο
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα για τα μελομακάρονα με το σπορέλαιο και το νερό. Ζυμώνουμε στο χέρι ή με κουτάλα για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 30 λεπτά. (μετά το σιρόπιασμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured