ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Κρασάτο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας



Κρασάτο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας. Ένα υγιεινό νόστιμο φαγητό συνοδευόμενο από πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές, για όλη της οικογένεια.
Υλικά συνταγής
4 στήθη κοτόπουλου (μέτριο μέγεθος)
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
Χυμός λεμονιού από 1/2 μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
αλάτι – πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή ή μέτρια της αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το σε μπολ, προσθέστε τη μισή ποσότητα του κρασιού και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30΄.
Βγάλτε τα στήθη από το ψυγείο και σε ένα καυτό τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου να ροδίσουν καλά και να θωρακισθούν από όλες τις μεριές.
Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει προσθέστε τα κρεμμύδια, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη ή το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, σβήστε τα με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίξτε το 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, σκεπάστε και συνεχίστε το μαγείρεμα προσθέτοντας.Όταν το κοτόπουλο θα είναι σχεδόν έτοιμο [προσέξτε μη το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει, μόλις ασπρίσει στο κέντρο είναι έτοιμο] το βγάζετε από το τηγάνι.Προσθέτετε στη σάλτσα τη μουστάρδα διαλυμένη στο άλλο 1/3 φλ. ζωμό κότας, το κορν φλάουερ, το χυμό λεμονιού, τη πάπρικα, το μαϊντανό και ανακατεύετε να γίνει μια πηχτή σάλσα και να ομογενοποιηθεί Σερβίρετε περιχύνοντας το κοτόπουλο με τη σάλτσα μουστάρδας .Συνοδέψτε το κοτοπουλάκι σας με τηγανιτές πατατούλες ή ρύζι πιλάφι.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured