ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Γιατι δεν εχω φιλους?


Νιώθω μοναξιά δεν έχω φίλους
Είμαι μόνος χωρίς φίλους 
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ
Δεν μπορώ να κάνω φίλους

Ερωτήματα που κατά καιρούς έχουμε ολοι κάνει στους εαυτούς μας ..
Όταν όμως συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις φίλους νιώθεις μοναξιά και εγκατάλειψη. 
Είσαι έτοιμη να διεκδικήσεις νέους φίλους για τη ζωή σου;. 
Γιατί, όμως, δεν έχεις φίλους;. Οι λόγοι μπορεί να είναι αμέτρητοι.

Κατά καιρούς όλοι νιώθουν μοναξιά—άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Και ενώ η μοναξιά είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα, τελικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα συναίσθημα. Τα συναισθήματά μας δημιουργούνται συνήθως από τις σκέψεις μας, και τις σκέψεις μας μπορούμε να τις ελέγχουμε...και εκεί πρέπει να δράσουμε όχι να μιζεριαζουμε Μην υποκύπτεις στην αυτολύπηση.

«Η μοναξιά είναι σαν την κινούμενη άμμο. Όσο περισσότερο μένεις εκεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να βγεις. Αν όλη την ώρα σκέφτεσαι πόσο μόνος είσαι, η μοναξιά θα σε πάρει από κάτω κι άντε να συνέρθεις μετά».

Επίσης, πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από τους άλλους. «Μην περιμένεις ότι θα γίνουν όλοι κολλητοί σου» «αλλά θα βρεις ανθρώπους που νοιάζονται για σένα, και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Το ενδιαφέρον των άλλων διώχνει τη μοναξιά».

Η Αγία Γραφή λέει: «Πρέπει να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». (Γαλάτες 5:14) Για να έχουμε καλές φιλίες, πρέπει να νιώθουμε ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε αξία—χωρίς φυσικά να γινόμαστε περήφανοι και αλαζονικοί.—Γαλάτες 6:3, 4.

Και προς Θεού Μην κατεβάζεις τον πήχη για να κάνεις φίλους.
«Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά θέλουν να τους δείξει κάποιος ενδιαφέρον, και μπορεί να φτάσουν στο σημείο να μη νοιάζονται καν για το ποιος είναι αυτός που δείχνει το ενδιαφέρον. Θέλουν απεγνωσμένα την προσοχή κάποιου. Μερικοί, όμως, θα σου καλύψουν αυτή την ανάγκη για να σε εκμεταλλευτούν. Και τότε η μοναξιά που θα νιώσεις θα είναι πολύ χειρότερη»

Κάποιος ρώτησε ένα σοφό γέρο: «Μα γιατί δεν μπορώ τελικά να κρατήσω ένα φίλο κοντά μου, αφού το θέλω τόσο πολύ;» Και ο σοφός του απάντησε: «Ακριβώς επειδή το θες πάρα πολύ». Η λαχτάρα για σχέση φαρμακώνεται από τη λαχτάρα για ταύτιση, για εξάρτηση, για προβολές, για ρούφηγμα, για χρήση εντέλει.
Με τέτοιες ανάγκες για στόχους, δε συνδέεσαι. Συνεργάζεσαι μόνο  Για να αποφεύγεις την πραγματικότητά σου που τρέμεις. Τέτοιες διαθέσεις σύντομα γίνονται αντιληπτές και κάνουν τον άλλον να ασφυκτιά και να απομακρύνεται.

Ελπίζω να βοήθησα ..έβαλα ενα λιθαράκι σε ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως για να ξεπεράσεις τη μοναξιά και να δημιουργήσεις φιλίες που αντέχουν στο χρόνο...κι εγώ ακόμα το παλεύω και όπως είπε ο φίλος μου ο Σόλωνας οχι ο Σωκράτης «Γηράσκω δ' αιεί πολλά διδασκόμενος»!!!




ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured