ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Φίλος ή εχθρός; |




Όλη η αλήθεια για το ηλεκρονικό τσιγάρο και η σύγκρισή του με τα κανονικά.
Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Πολλές είναι οι φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η χρήση του είναι ασφαλής και αν βοηθά πραγματικά στην διακοπή του καπνίσματος. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο είναι ωστόσο αρκετή..

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που λειτουργούν με μπαταρίες και περιέχουν φυσίγγια με νικοτίνη, αρωματικές άλλες χημικές ουσίες, μετατρέπουν τη νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες σε αέριο το οποίο εισπνέει ο χρήστης.
Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείται από τρία μέρη.
- Ο ατμοποιητής που είναι συνήθως το μεσαίο τμήμα της όλης συσκευής.
- Η μπαταρία που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του συνόλου του ηλεκτρονικού τσιγάρου και βρίσκεται στο τελείωμα της συσκευής (από τη μεριά της «καύτρας» θα λέγαμε). Είναι το εξάρτημα το οποίο δίνει ρεύμα στην αντίσταση του ατμοποιητή που θερμαίνεται ώστε να ατμοποιηθεί το υγρό.
Οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι επαναφορτιζόμενες λιθίου.
- Το «φιλτράκι» (χώρος αποθήκευσης του υγρού και επιστόμιο) που βρίσκεται συνήθως στο τμήμα που είναι πιο κοντά στο στόμα μας όταν τραβάμε μια τζούρα.
Υγρό Άτμισης

Το υγρό άτμισης – αναπλήρωσης είναι το αναλώσιμο είδος που ατμοποιείται και μας δίνει τη γεύση (όχι απαραίτητα καπνική) αλλά και το «εφέ» του καπνού. Το υγρό άτμισης στο μεγαλύτερο μέρος του είναι η λεγόμενη «ατμιστική βάση» και περιέχει φυτική γλυκερίνη (VG) , λίγο αποσταγμένο νερό για αραίωση και νικοτίνη (προαιρετικά). Η ατμιστική βάση αποτελεί το 90%-100% του υγρού άτμισης. Το υπόλοιπο 0 – 10% μπορεί να είναι (ανάλογα με τα γούστα) αρωματικά υγρά ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
 Η νικοτίνη μπορεί να περιέχεται μέσα στην ατμιστική βάση ή σε όλο το υγρό άτμισης σε ποσοστό ανάλογα τις προτιμήσεις του χρήστη, 0% (non), 0,9% (low), 1,8% (medium), 2,4 % (high) και υπάρχουν και μεγαλύτερες αναλογίες. 
Τα παραπάνω ποσοστά τοις εκατό, αναγόμενα σε ποσοστά τοις χιλίοις βγαίνουν ανάλογα τα νούμερα 9, 18, 24 κτλ. που έχουν επικρατήσει κιόλας σαν ονομασίες (π.χ. 24άρι υγρό).
Τα e-liquid μπορούν να αγοραστούν έτοιμα, όπου VG, νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και άρωμα ή αλλιώς «γεύση» είναι έτοιμα αναμεμειγμένα. Δηλ. δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να γεμίσετε το «φιλτράκι» σας. Οι γεύσεις των e-liquid είναι πάσης φύσεως. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι γευστικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπερτερεί πάρα πολύ σε σύγκριση με το κανονικό.
Είναι ασφαλή τα υγρά άτμισης;
Σε ό,τι αφορά τα συστατικά των υγρών άτμισης, ιδίως τα κύρια, προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος ενός υγρού άτμισης, έχουν γίνει πολλές έρευνες και δεν έχουν δείξει κάτι το επιλήψιμο ως τώρα ή τουλάχιστον δεν εντοπίσαμε εμείς κάποια τέτοια. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα υλικά αυτά τα συναντάμε εδώ και δεκαετίες στα φαγητά, σε καλλυντικά, σε φάρμακα (ακόμα και εισπνεόμενα) αλλά και σε πιο περίεργες χρήσεις όπως σε εφέ καπνού για συναυλίες και σόου, σαν αντιψυκτικά σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και χίλιες δυο άλλες χρήσεις. Βέβαια υπάρχουν και οι απόψεις που λένε «Καλά, αντιψυκτικό καπνίζεις;» Η απάντηση είναι ότι και με το νεράκι ψύχουν τους ατομικούς αντιδραστήρες ή με το ξίδι καθαρίζουν τα άλατα από τις λεκάνες. Αυτό δε μας λέει κάτι. Ένα προϊόν μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις.
Τι λέει ο Ε.Ο.Φ.?
Το «ηλεκτρονικό τσιγάρο» υπήρξε θέμα για τον ΕΟΦ, όμως δεν απαγόρευσε την χρήση του. Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι απαραίτητες έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και δεν μπορεί να το εγκρίνει ακόμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το θεωρεί επικίνδυνο. Σύστησε τη πώληση του ως εναλλακτική μορφή καπνίσματος και όχι ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, και έτσι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...
Ή ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΑ....ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ...Ή ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ή ΘΑ ΖΗΣΕΙ...


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured