ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μένουμε ή φεύγουμε ... Από την Ευρωζώνη ?


Ας πάρουνε μια απόφαση επιτελούς ...Μένουμε ή φεύγουμε ...
Από την Ευρωζώνη ?
Οι εκλογές τρόμαξαν την Ευρώπη
Observer: «Η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ 
το 2012» «βλέπει» και ο «Observer».
 Η εφημερίδα, που επικαλείται αναλυτές του City κάνει λόγο για επιστροφή της Αθήνας στη δραχμή, ενώ αναπόφευκτη πλέον υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.
Όπως αναφέρει είναι πλέον κοινό μυστικό πως η Standard & Poors θα προχωρήσει σε υποβάθμιση, κατά δύο βαθμίδες, της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλία, μια ενέργεια που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, για όσους αναρωτιούνται, γιατί η Γαλλία και όχι η Βρετανία, χώρες με πανομοιότυπους οικονομικούς δείκτες, η διαφορά που μετρά σε βάρος της Γαλλίας είναι η απουσία εθνικής νομισματικής πολιτικής, κάτι που διαθέτει η Βρετανία, καθώς και ο χρόνος ωρίμανσης του χρέους που στην γαλλική περίπτωση είναι μόλις ένα τρίτο από αυτόν της Βρετανίας.

"Πιθανή έξοδος της Ελλάδας δεν σημαίνει και το τέλος του ευρώ", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τέιλορ, προσθέτοντας πως το Βερολίνο "έχει θεμελιώδες συμφέρον να διατηρήσει το κοινό νόμισμα".

Τι θα γίνει σε περίπτωση διάλυσης; Η επακόλουθη ανατίμηση του μάρκου συγκριτικά με άλλα νομίσματα θα έπληττε την εξαγωγική βιομηχανία, που αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της γερμανικής οικονομίας.

Έτσι, "η Γερμανία δεν θα αφήσει την ΟΝΕ ακόμα κι αν μία η περισσότερες χώρες το πράξουν", δήλωσε ο κ. Τέιλορ.
Η αλλαγή του Μνημονίου θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη
«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην έγκυρη εφημερίδα «Handelsblatt»
Τα λόγια του κ. Άσμουσεν έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα ζήτησε από τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλ. Τσίπρας : την αποστολή επιστολών από τους κκ.Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο προς τους δανειστές της χώρας με τις οποίες ουσιαστικά να αναιρούν τις έγγραφες εγγυήσεις που έχουν ήδη δώσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταγγελία του Μνημονίου.
Θέμα χρόνου, εκτιμά ότι είναι, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο κ.Ρουμπινί σχολίασε μέσω twitter το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, μέχρι το επόμενο έτος».

Παράλληλα την παρομοίασε «με ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Ρουμπινί συμπλήρωσε, επίσης, ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρότερο από αυτό της Γαλλίας, καθώς οδηγεί σε χάος», καθώς και ότι «η κόπωση από την λιτότητα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης συγκρούεται με την κόπωση διάσωσης στον πυρήνα της ευρωζώνης».

«Η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με σημαντικούς κινδύνους μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια. 
Η πολιτική αβεβαιότητα στην ευρωζώνη αυξάνεται δραματικά»,
 Αυτά είπε κλείνοντας κ. Ρουμπινί.


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured