ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Ούτε μύγα να μας χέσει

Με άδεια τραπέζια και καρέκλες μένουν πλέον, ολοένα και συχνότερα, οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στη Τηνο, ενώ μειωμένη είναι και η κατανάλωση, από πλευράς των πολιτών, που αποτολμούν ακόμη, παρά την κρίση, μια έξοδο για φαγητό ή ψυχαγωγία η διακοπες.

Παράλληλα, το 15% των επιχειρήσεων του κλάδου, που λειτουργούσαν πριν από δύο-τρία χρόνια πανελλαδικώς, έχουν σήμερα βάλει λουκέτο και περισσότερες αναμένεται να κλείσουν φέτος,μεχρι το Σεμπτεμβρη. Πολλοί δεν κλείνουν όχι γιατί έχουν δουλειά, αλλά επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές προς τους δημόσιους φορείς που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση».

Ο συνδυασμός(ΑΕΡΑΣ 9-10 μποφορ) κακοκαιρίας και οικονομικής κρίσης έπληξε φέτος και το νησί(τηνο) μας ξεκ…., με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές, που έπαιρναν το αυτοκίνητό τους να πάνε σε κοντινες παραλιες του νησιου να προτιμήσουν να μείνουν στα σπίτια τους.

ΟΥΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Οι άνθρωποι που θα βγουν την Παρασκευή έχουν μειωθεί σε αριθμό, αλλά ξοδεύουν και λιγότερα. «Εκεί που η μέση κατανάλωση ήταν στα δύο ή τρία ποτά ανά πελάτη, έχει πέσει στο ένα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αυτό το ένα έχει αντικατασταθεί από καφέ»

Παράλληλα, στα μπαρ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση μπίρας ή χύμα κρασιού, αντί άλλων ποτών, όπως το ουίσκι, γιατί αποτελούν πολύ πιο φθηνή λύση.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ..πλεον κανουν διακοπές με χαμηλό προϋπολογισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης . Σουβλάκια, φαστ φουντ και μπίρες από... περίπτερα έχουν την τιμητική τους.

Αντίθετα, η μέση ελληνική οικογένεια στα τουριστικά θέρετρα, που συνηθίζει να τρώει σε ταβέρνες και εστιατόρια, να καταλύει σε δωμάτια ξενοδοχείων με παροχές …φθηνες τώρα πια , Τα δωμάτια των 40 και 50 ευρώ τους πέφτουν πολύ ακριβά. Δεν μπορουν πια να ξοδεύουν για τα παιδιά και να επιστρέφουν από τις διακοπές με σουβενίρ για τους συγγενείς.
Η κατάσταση είναι απελπιστική.οι έλληνες σαν τουρίστες, Ηρθαν αλλά δεν ξόδεψαν χρήματα. Δεν έχουν για να ξοδέψουν.
Κόσμος κινείται. Χρήμα δεν κινείται.
Κάνουν τώρα …διακοπές... «παλαιών εποχών», τότε που η ξαπλώστρα στην πλαζ ήταν άγνωστη και το μοχίτο δεν είχε ακόμα... ανακαλυφθεί.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όσοι απασχολούνται σε τουριστικά επαγγέλματα χαρακτηρίζουν πλασματική την εικόνα της μεγάλης τουριστικής κίνησης στα νησιά τη φετινή σεζόν. 


ΧΑΛΙΑ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ..ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ …ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured