ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πώς μπορούμε να ζεσταθούμε το φετινό χειμώνα


Καλό χειμώνα!

 Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτή η ευχή που δίνουν όλοι. Γνωστοί με συναντάνε στον δρόμο και μου φωνάζουν << Καλό χειμώνα >> . Θέλω να τους πω πως μόνο καλός δεν θα είναι ο χειμώνας που έρχεται. 
 Καταρχήν, το κρύο μας καλωσορίζει  από τις επόμενες μέρες και η τιμή του πετρελαίου έχει πάει στα ύψη. Πως θα ζεστάνω εγώ το κοκαλάκι μου αν NO MONEY NO HONEY; 
Ιδιαίτερα «βαρύς» αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας, όχι τόσο από άποψη χαμηλών θερμοκρασίων, αλλά κυρίως λόγω φανερής αδυναμίας χιλιάδων νοικοκυριών στην Ελλάδα να ανταποκριθούν φέτος στα έξοδα θέρμανσης.


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
«Βάζει φωτιά»
στα νοικοκυριά
Για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες, η αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.
«Με την εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η τιμή για το ένα λίτρο θα φτάσει στα 1,45 με 1,50 ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 1 ευρώ το λίτρο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κατάρρευση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καταστροφή για τους πρατηριούχους σε όλη τη χώρα,
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Ακριβότερο κατά 5%
τους επόμενους μήνες
Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο στις αιτήσεις για παροχή φυσικού αερίου. Οπως σημειώνει η Εταιρία Παροχής Αερίου, στη Θεσσαλονίκη τα νέα συμβόλαια πελατών, για το πρώτο εξάμηνο του 2012, ξεπέρασαν τις 6.500.Αν η τιμή αυτή αυξηθεί κατά 5%, όπως εκτιμά η ΕΠΑ, τότε το ποσό αυξάνεται μεν, αλλά παραμένει σαφώς χαμηλότερο σε σύγκριση με το πετρέλαιο.
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Προσιτή λύση για
κάθε νοικοκυριό
Πριν από μερικά χρόνια, η χρήση κλιματιστικών για τη θέρμανση ήταν απαγορευτική λόγω του υψηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Φαίνεται ότι οι εποχές αυτές έχουν περάσει, αφού με τα σημερινά δεδομένα τα κλιματιστικά δεν αποτελούν την πιο ακριβή λύση θέρμανσης. Το αντίθετο, μάλιστα.
Υπολογίζοντας τη χρήση κλιματιστικού ως κύριο και αποκλειστικό μέσο θέρμανσης, εκτιμάται ότι μια οικογένεια θα πρέπει να δαπανήσει για το σκοπό αυτόν περί τα 1.530 ευρώ. Το κόστος για την αγορά και εγκατάσταση ενός κλιματιστικού των 9000 BTU φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ.
ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ
Υψηλή ζήτηση με
χαμηλό κόστοςΕδώ πάλι, γίνεται το «έλα να δεις»...
«Δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε τη ζήτηση, η οποία παρουσιάζει αύξηση κατά 100% σε σύγκριση με πέρυσι», τονίζουν από την πλευρά τους έμποροι ξύλου, αποδίδοντας την αύξηση του ενδιαφέροντος στην επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Επόμενο ήταν λοιπόν να αυξηθεί και η τιμή του ξύλου, το οποίο σήμερα στη Θεσσαλονίκη φτάνει μέχρι και 140 ευρώ/τόνο, 120 ευρώ στους άλλους νομούς, ενώ στην Αθήνα φτάνει ακόμη και τα 190 ευρώ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ
Καλύτερη απόδοση
για τα καυσόξυλα
Ακόμη πιο συμφέρουσα θεωρείται η χρήση ξύλων σε ενεργειακό τζάκι, το οποίο εκτιμάται ότι έχει καλύτερη απόδοση με χαμηλότερη κατανάλωση. Μάλιστα, ακόμη και όσοι έχουν συμβατικό τζάκι, μπορούν, με ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, να μετατρέψουν την εγκατάσταση σε ενεργειακή


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured