ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Μπορώ και χωρίς ευρώ»


Καλώς ήρθατε στη μετά ευρώ εποχή:

«Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί»!
Μπορούν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες να επιβιώσουν χωρίς λεφτά;
Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Αργεντινής απαντά σ' αυτό το ερώτημα θετικά. «Μπορώ και χωρίς ευρώ»!
Όπου χτυπάει η κρίση, γεννιέται η κοινωνική αλληλεγγύη. Οπου οι εκλεγμένοι -και μη- κυβερνώντες πήραν και στέρησαν, δηλαδή παντού, κάποιοι άλλοι, απλοί πολίτες, πάντα εθελοντικά και από το υστέρημά τους έρχονται για να δώσουν πίσω.
Έτσι η ανάγκη των καιρών σε πείσμα μιας διαλυμένης οικονομίας προτείνει μια άλλη λογική στις συναλλαγές μας που μπορεί να οδηγήσει –γιατί όχι;- και σε ένα καινούργιο τρόπο ζωής.

Δείτε το χάρτη των Τοπικών Ανταλλακτικών Δικτύων στην Ελλάδα, όπως τα έχει συγκεντρώσει το www.antallaktiki.gr..
Επισκεφθείτε αυτήν την καταπληκτική σελίδα. Επιβάλλεται!!
«θέλω να πιστεύω πως σε έναν μήνα ο χάρτης θα είναι γεμάτος»

Κοινωνικά παντοπωλεία

Σε περισσότερες από 20 ελληνικές πόλεις λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία. Χιλιάδες οικογένειες, άνεργοι και ηλικιωμένοι σιτίζονται απ' αυτά. Από τα πακέτα που μοιράζονται εκεί με βασικά είδη διατροφής και υγιεινής. Εκεί προσφέρονται αγαθά από ιδιώτες, κοινωνικούς φορείς, ακόμη κι από σουπερμάρκετ και γίνονται κάθε είδους ανταλλαγές.
Ανταλλαγές προϊόντων στο Διαδίκτυο

Δεκάδες ιστότοποι για ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Η αυξανόμενη ένταση της οικονομικής κρίσης έχει στρέψει πολλούς, κυρίως τους νέους, σε διάφορες μορφές ανταλλακτικής οικονομίας.

Λόγω τιμής (http://www.logo-timis.gr)
Η ομάδα τού sporos.org θέλει να αποδείξει «ότι οι εμπορικές σχέσεις δεν καθορίζονται "εκ φύσεως" από το κέρδος των λίγων· μπορούν να παραμένουν ανθρώπινες ικανοποιώντας πραγματικές ανάγκες»
Δώσε - Πάρε (http://dwsepare.ning.com/)
Ταξιδεύω παντού δωρεάν - δουλεύω λίγο! (www.helpx.net)
Πάω παντού με διαδικτυακό οτοστόπ! (www.carpooling.gr)
Δωρεάν διακοπές στο εξωτερικό για πάντα (www.homelink.gr)
Ανταλλαγές σπιτιών και εξοχικών (elladahomeexchange.gr)
Διακοπές σ' όλο τον κόσμο από τον καναπέ σου!(www.couchsurfing.comwww.hospitalityclub.org,www.globalfreeloaders.com)
«Διακοπές σ' όλο τον κόσμο από τον καναπέ σου»! Δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ για διαμονή. Σίγουρα η καλύτερη φάση είναι να έχεις φίλους που θα σε φιλοξενήσουν στο εξοχικό τους, έστω κι αν χρειαστεί να κοιμηθείς στον καναπέ. Αν όμως στη χώρα και στην πόλη που θες να πας δεν έχεις γνωστούς, ρίξε μια ματιά στο www.couchsurfing.com. Εκεί υπάρχουν 800.000 δωρεάν καναπέδες για να κοιμηθείς όπου κι αν βρεθείς! Αρκεί μιαν άλλη στιγμή να δεχτείς να φιλοξενήσεις κάποιον στο δικό σου καναπέ
Η παρουσίαση των δικτύων δεν είναι πλήρης, υπάρχουν πολλά ακόμη, όπως μπορούμε να δούμε στο σχετικό πίνακα που έχουμε στο κειμένο, εδώ προσπαθήσαμε να αναφέρουμε τα περισσότερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο σκέψης που υιοθέτησε η κάθε ομάδα - δίκτυο. Ας μάθουμε περισσότερα για την ανταλλακτική οικονομία λοιπόν και ας περάσουμε στην πράξη.

Επειδή, όπως λένε και στον «Σπόρο»

«Δεν πρόκειται για μια ουτοπία, αλλά για μια πολύμορφη -και συχνά αντιφατική- κοινωνική πρακτική, που εξελίσσεται δυναμικά για το ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό όφελος: 
το κίνημα της αλληλέγγυας οικονομίας, μια διαδικασία αλλαγής της οικονομικής δραστηριότητας στο σήμερα»

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured