Ξανά για 4 χρόνια κάτοικος του Λευκού Οίκου θα είναι ο Μπαράκ Ομπάμα!
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ οι Έλληνες ,Ο κ. Καραμανλής Ο κ. Παπανδρέου και κ.Μητσοτακης..βοηθεια του ...Ομπάμα Και μετά τα συγχαρητήρια Σαμαρά, Παπούλια, θα εμφανιστούν τα πρώτα άρθρα «τι σημαίνει για την Ελλάδα η επανεκλογή Ομπάμα.»
Να.....Γιατί νίκησε ο Ομπάμα
Τα καλύτερα έρχονται", δήλωσε ο Ομπάμα. Και είπε και στη Μισέλ πόσο την αγαπάει, σε ζωντανή σύνδεση με όλο τον Κόσμο.Με ένα «I believe in America. I believe in the people of America» ο Μιτ Ρόμνεϊ βγήκε από τη ζωή μας,
Γι' αυτό και κοιτάζω ψηλά. Περιμένω να δω έναν τύπο να πετάει ανάμεσα στους ουρανοξύστες......Περιμένοντας να δω τον Superman..(obama)
Κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα πιστευω οτι Το πρώτο λάθος που εκαναν οι αμερικανοι , ψηφοφόροι δεν θα προσέρχονταν στις κάλπες για να “βγάλουν πρόεδρο” αλλά για να αποκλείσουν τον αντίπαλό του. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν τα ΜΜΕ ήταν ότι ακόμη κι αν ο κόσμος ψήφιζε τους Δημοκρατικούς δεν θα το έκανε επειδή πίστευε στον Ομπάμα αλλά επειδή δεν άντεχε άλλο να ακούει τις οπισθοδρομικές απόψεις του Ρόμνι - ή ότι αν ψήφιζε Ρεπουμπλικάνους θα το έκανε για να μην βλέπει άλλο, έναν μαύρο με κομψό ντύσιμο και περίπλοκο λεξιλόγιο στην εξουσία, κι όχι επειδή θεωρεί τον Ρόμνι ικανό να ανατρέψει την παρούσα οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα.
Το δεύτερο λάθος που έκαναν τα κανάλια και οι περισσότερες εφημερίδες ήταν να βομβαρδίζουν το κοινό τους με στοιχεία υπέρ ή κατά του οικονομικού προγράμματος του κάθε υποψηφίου, τονίζοντας διαρκώς πως αυτό είναι το κύριο (ίσως και το μόνο) θέμα που πρέπει ν’ απασχολεί τον ψηφοφόρο μπροστά στην κάλπη.
Θα δοκιμάσω να δώσω τη δική μου εξήγηση: ο Μακέιν δεν μίλησε σαν Ελληνας πολιτικός, επειδή δεν μοιάζει με Ελληνας πολιτικός. Στον σύγχρονο κόσμο, ένας σοβαρός, επαγγελματίας πολιτικός, αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν αυτό που είναι (έστω και χωρίς τα στοιχεία ρομαντισμού που θα μπορούσαν, κάποτε, να την περιβάλουν): άσκηση εξουσίας, με στοχοπροσήλωση και αποτελεσματικότητα. Γιατί και στην Αμερική - και στην Ευρώπη, η πολιτική επάγγελμα είναι. Επάγγελμα για λίγους και ικανούς, που διακρίνονται προηγουμένως για τις επιδόσεις και την προσωπικότητά τους. Ανάμεσά τους δεν είναι λίγοι οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι. Δεν το κληρονομούν το επάγγελμα. Διαγράφουν την πορεία τους με στόχο να ξεχωρίσουν και να καταξιωθούν, αποχωρώντας κάποτε από την εξουσία. Δεν την εγκαταλείπουν κρυπτόμενοι. Αυτή είναι η διαφορά μας. Η διαφορά μίας κοινωνίας που αποδέχθηκε τη μετριότητα ως ηγεσία και τους ανεπάγγελτους ως ηγέτες. Η πολιτική στον σύγχρονο κόσμο ασφαλώς έχει γίνει επάγγελμα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αν επιλέγεις τους καλύτερους.
Απλώς, εμείς διαλέγουμε τους χειρότερους.
Ποιοί είναι, λοιπόν, τα....... “Αμερικανάκια”;