Ένα μπισκοτάκι για το πάρτι της μικρής σου πρικίπισσας πρέπει να έχει και όλη τη λάμψη που απαιτείται. Ετοίμασε τραγανά cookies και στόλισε με πεταλουδίτσες και πολύχρωμα καραμελάκια
Συστατικά
2 στικ βούτυρου σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
21/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κλαράκι βανίλιας σκισμένο στη μέση
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγού
Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
Ζαχαρόπαστα σε ροζ χρώμα
Μπαλίτσες και καρδούλες καραμελάκια για το στόλισμα
Βρώσιμη χρυσόσκονη για το πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
1- Ανάμειξε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια (εκχύλισμα και σπόρους) και το ξύσμα λεμονιού
2- Στη συνέχεια συμπλήρωσε το αλεύρι σιγά σιγά να αναμειχθεί και να πάρεις μια ομοίμορφη ζύμη
3 -Τύλιξε καλά σε πλαστικό σελοφάν και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα
4-Προθέρμανε το φούνο στους 170oC και φτιάξε λαδόκολλα σε 1-2 λαμαρίνες.
5-Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 2-3 εκατοστών και κόψε στα σχέδια που θέλεις
6-Ψήσε στο φούρνο μόλις για 8-10 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 5 λεπτά. Μετάφερε σε σχαρούλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
7-ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθει. Πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε να πάει παντού
8-Άπλωσε το γλάσο πάνω από το μπισκοτάκι και βάλε από δύο καρδούλες σε κάθε ένα
9-Άπλωσε τη ζαχαρόπαστα σε φύλλο, κόψε με κουπάτ σε πεταλούδα και στόλισε με τα καραμελάκια. Πασπάλισε με τη χρυσόσκονη
ANEMOS