ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μπισκοτάκια πεταλουδίτσες



Ένα μπισκοτάκι για το πάρτι της μικρής σου πρικίπισσας πρέπει να έχει και όλη τη λάμψη που απαιτείται. Ετοίμασε τραγανά cookies και στόλισε με πεταλουδίτσες και πολύχρωμα καραμελάκια


Συστατικά
2 στικ βούτυρου σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
21/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κλαράκι βανίλιας σκισμένο στη μέση
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγού
Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
Ζαχαρόπαστα σε ροζ χρώμα
Μπαλίτσες και καρδούλες καραμελάκια για το στόλισμα
Βρώσιμη χρυσόσκονη για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος
1- 
Ανάμειξε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια (εκχύλισμα και σπόρους) και το ξύσμα λεμονιού
2- 
Στη συνέχεια συμπλήρωσε το αλεύρι σιγά σιγά να αναμειχθεί και να πάρεις μια ομοίμορφη ζύμη
3 -
Τύλιξε καλά σε πλαστικό σελοφάν και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα
4-
Προθέρμανε το φούνο στους 170oC και φτιάξε λαδόκολλα σε 1-2 λαμαρίνες.
5-
Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 2-3 εκατοστών και κόψε στα σχέδια που θέλεις
6-
Ψήσε στο φούρνο μόλις για 8-10 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 5 λεπτά. Μετάφερε σε σχαρούλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
7-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθει. Πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε να πάει παντού
8-
Άπλωσε το γλάσο πάνω από το μπισκοτάκι και βάλε από δύο καρδούλες σε κάθε ένα
9-
Άπλωσε τη ζαχαρόπαστα σε φύλλο, κόψε με κουπάτ σε πεταλούδα και στόλισε με τα καραμελάκια. Πασπάλισε με τη χρυσόσκονη

ANEMOS

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured