ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Στα μπούτια Στα μπούτια Πάρε, πετσούλα !!!



Λέω να φύγω ..Να ξεκουραστώ και εγώ λίγο και να πεταχτώ μέχρι το εξοχικό μου στο Μόντε Κάρλο, για να ψήσω το αρνί μου και να τσουγκρίσω τα αυγά μου.
Αααα!!!! Λάθος έκανα  όχι το εξοχικό μου είναι σε ένα χωριό την Αμαλιάδα και όχι στο Μόντε Κάρλο. Εντάξει... είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια που μου διέφυγε.... Τι Αμαλιάδα, τι Μόντε Κάρλο. Όλα στο μυαλό είναι.!!!! 
Σχεδόν κάθε Πάσχα από τότε που με θυμάμαι το περνάω στο χωριό ποτέ στην Αθήνα Ευτυχώς!!
Αφού ήρθαν οι Απόκριες, η Καθαρά Δεύτερα, σειρά έχει το αγαπημένο σε όλους μας Πάσχα άντε να τελειώσει κι αυτό και να την κάνω σιγά-σιγά για Τήνο μεριά..
Είναι οι μέρες που όλοι αγαπημένοι και αδελφωμένοι, τρώμε, πίνουμε και γλεντάμε. Εκεί ξεχνάμε και οικονομική κρίση και ανεργία και άφραγκια και ΔΝΤ  
Αν έχεις βαφτίσει παιδάκι και θέλεις να του πάρεις λαμπάδα, ετοιμάσου να πάθεις ένα σοκ. Μπορεί να σου ζητήσει την λαμπάδα-Μπάρμπυ που κάνει πατίνι και έχει κομμωτήριο και spa, την λαμπάδα-παγωτομηχανή ή ακόμα και την λαμπάδα-Πόρσε και ελικόπτερο. Εσύ δεν θέλεις να χαλάσεις χατίρι στο βαφτιστήρι σου, οπότε του παίρνεις αυτό που σου ζήτησε.......
Σκέψου θετικά και νιώσε τυχερός που δεν έχει βγει ακόμα λαμπάδα-Σπίτι Άκη Τσοχατζόπουλου ή λαμπάδα- Κασιδιάρης. Και πάλι καλά να λες.
 Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω ...
 Για την βραδιά της Ανάστασης,λέω να μην κουραστώ να βαφτώ και να στολιστώ. Έτσι και αλλιώς 11.58 πηγαίνουμε  στην Εκκλησία, και στις 12.01 φεύγουμε.. Πριν ακόμα προλάβει να αναστηθεί ο Χριστός,έχουμε πάρει το σόι και την έχουμε κάνει Λούης για να πάμε να φάμε την μαγειρίτσα. 
Οπότε ποιος ο λόγος να χαλάσεις τα λεφτά σου στο κομμωτήριο, «Το χρυσό πιστολάκι», για μπούκλες και μαλλί λάχανο, και να ετοιμάζεσαι 5 ώρες λες και θα περπατήσεις στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ; Άλλωστε, Ανάσταση στην Αμαλιάδα θα κάνω, όχι στο Hollywood...Τώρα αν προκύψει έξοδο για  γλέντια, ξενύχτια, κραιπάλες  μετά τη μαγειρίτσα (που συνήθως προκύπτει) ..Εεε Πάσχα είναι!!!
Αρνί, σούβλα, κάρβουνα, φύγαμε...
Την Κυριακή του Πάσχα η θεά Κατερίνα Στανίση στη διαπασών, λάδωσε τα μπούτια του αρνιού (όπως λέει και η περιβόητη διαφήμιση) και ετοιμάσου να το απολαύσεις "στα μπούτια στα μπούτια! Κατερινάκι, πετσούλα!".και την αρνούμπα να γυρίζει τσιτσιριστή παλουκωμένη στη σούβλα και να σε κοιτάει με τα έκπληκτα γουρλωμένα μάτια του σαν να σε ρωτάνε ...γιατί Αρνήσου το Αρνί σου!!!!
Και εμείς σαν Ελληνάρες θα τραβάμε τις πέτσες και θα καταβροχθίζουμε τη χοληστερίνη και..αύριο έχει ο Θεός "εντάξει τα αγαπάμε βρε παιδί μου και τα αρνάκια, αλλά τώρα που είναι Πάσχα λίγη πετσούλα, λίγο μπουτάκι, από το αρνάκι δε θα φάμε"; 
Πασχαλιά από την αυλή της γειτόνισσας
'ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ' θα βγουν και θα πουν και οι τρεις πρωθυπουργοί-πρωταγωνιστές  «Το τσίρκο της συγκυβέρνησης», θα βγούνε και θα κάνουν δηλώσεις που καλό είναι να αποφύγεις να ακούσεις, γιατί βλέπω την πίεση σου να πιάνει 40, το αρνί να σου κάθεται στον λαιμό, και όλοι μαζί οι συγγενείς να φωνάζουν, 
«Νονός, νονός...έτσι είναι οι Έλληνες..Κλασικά, παραδοσιακά, οικογενειακά. Όσο κι αν φαίνονται τετριμμένες οι σκηνές, η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα στο χωριό είναι αγαπημένη συνήθεια, κάτι σαν ιεροτελεστία.
 Κι ας γκρινιάζουμε κι ας βαριόμαστε λιγάκι. Συνήθως τέτοια πράγματα τα εκτιμά κανείς όταν τα χάσει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη και σας εύχομαι όπου και να είστε να περάσετε καλά ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Φιλιά και προσοχή στα μπούτια !!!!


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured