ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Όταν ένας άντρας αποφασίζει να κάνει την απιστία του...



Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον άντρα στην απιστία – ειδικά όταν είναι απροετοίμαστος να βιώσει νέους ρόλους σαν του συζύγου, του πατέρα, αλλά και του μόνιμου συντρόφου- είναι συνήθως ο εξής… ένας: Η αίσθηση απώλειας του ρόλου του ως εραστή που είναι ταυτόσημος με τον ελεύθερο και όχι τον δεσμευμένο άντρα. Νιώθοντας πώς χάνει μέρα με τη μέρα την αρσενική του ταυτότητα θα προσπαθήσει να την ξαναβρεί συνήθως μέσα από κάποια νέα σχέση, διασφαλίζοντας άτσαλα την χαμένη ελευθερία του. Κάπως έτσι, θυμώνοντας όλο και πιο πολύ με τον εαυτό του, τον περίγυρο και βέβαια με την σύντροφό του –παρατηρώντας τον ανδρισμό του να συρρικνώνεται, προσπαθεί να εκδικηθεί την ίδια του τη δέσμευση… με την άτυπη κατάργησή της. Αυτός ο κυρίαρχος λόγος που εξηγεί την απιστία, χωρίζεται κατά περίπτωση σε 6 αντρικά προφίλ που ψάχνοντας την αντρική τους ταυτότητα, επιτίθενται… απιστώντας:

1. Με ευνούχισες!


Η αίσθηση του ευνουχισμού για έναν άντρα μέσα σε μια σχέση είναι σχεδόν αβάσταχτος. Η σύντροφος ενός τέτοιου άντρα, αντί να τον παροτρύνει θετικά, να τον υποστηρίζει και να τον προωθεί, αντίθετα τον ανταγωνίζεται, τον παραγκωνίζει και τον υποτιμά – έμμεσα ή απροκάλυπτα – με αποτέλεσμα να τον ακυρώνει. Οι συνεχείς επιπλήξεις της, δεν απαξιώνουν μόνο τις πράξεις του αλλά τον καταργούν ολοκληρωτικά ως ένα αρσενικό με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σύντομα, όταν γνωρίσει μια άλλη γυναίκα, που θα του εκφράσει ότι αξίζει, με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει έρμαιο του θαυμασμού, της αφήνοντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να τον καθοδηγήσει: «Θα πας, εκεί που νιώθεις καλά».

2. Έχω ανάγκη από επιβεβαίωση!


Υπάρχουν όμως και οι άντρες που ενώ έχουν μια καθ’ όλα αρμονική σχέση – συμπεριλαμβανομένου και του ικανοποιητικού σεξ- συχνά αισθάνονται ότι αμφισβητείται ο ανδρισμός τους όπως και ο εγωισμός τους. Ακόμη κι αν η σύντροφος με τη συμπεριφορά της δεν αφήνει υπόνοιες ανάλογης αμφισβήτησης ο ίδιος έχει ανάγκη να νιώθει ποθητός γενικά από την θηλυκή κοινότητα – με αποδείξεις! Έχει μεγαλώσει άλλωστε γνωρίζοντας πώς το αξιοπρεπές αρσενικό δεν εγκλωβίζεται σε μονογαμικά μοντέλα. Συγχρόνως, ένας άντρας χρειάζεται να δείχνει κοινωνικά δυνατός και αυτή η δύναμη απορρέει και από το γεγονός της… επιτυχίας του στις γυναίκες. Μάλιστα, πολλές φορές δεν αντέχει να βρίσκεται μόνο με μια γυναίκα, γιατί απλά… δεν της αξίζει. Το πρότυπο της γυναίκας που αξίζει την απόλυτη αφοσίωση του είναι… μόνο η μητέρα του: «Για να μπορέσει ένας ενήλικας, άντρας ή γυναίκα, να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη συντροφική σχέση, θα πρέπει νωρίτερα να έχει απομυθοποιήσει τα γονεϊκά του πρότυπα» εξηγεί, η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια-σεξολόγος.

3. Νιώθω ανασφάλεια

Ο άντρας αυτός έχει την δαμόκλειο σπάθη της απιστίας πάνω από το κεφάλι του. Απιστεί επειδή είναι σίγουρος, πώς δεν είναι δυνατόν να αξίζει την πίστη της συντρόφου του σε βαθμό να είναι πεπεισμένος πώς το να τον απατήσει η γυναίκα του είναι θέμα… χρόνου. Έτσι πληρώνει την πιθανή απιστία προκαταβολικά: «Σου κρατάω το χαλινάρι, πηγαίνοντας με άλλες γυναίκες, αφού και εσύ θα το κάνεις». Συγχρόνως, η χαμηλή του αυτοεκτίμηση προσθέτει αυτοκαταστροφικές τάσεις για τη σχέση του.

4. Θέλω να σε ταρακουνήσω

Συχνά, παρατηρούμε στις μακροχρόνιες σχέσεις μια σεξουαλική ή συναισθηματική απόσυρση, που σημαίνει: «βολεύομαι μέσα στη σχέση» ή «θεωρώ το σύντροφο μου δεδομένο και δεν τον διεκδικώ», ή «δεν διεκδικώ ούτε… τον εαυτό μου και αφήνομαι, δεν προσέχω την εμφάνισή μου κλπ». Ο άντρας που βρίσκεται με μια τέτοια σύντροφο δεν θα απιστήσει με σκοπό τον χωρισμό, αλλά με σκοπό να την ταρακουνήσει: «Πρόσεχε, θα φύγω…».

5. Σε εκδικούμαι

Η εκδίκηση είναι κυρίως γυναικείο χαρακτηριστικό, όμως υπάρχουν και άντρες που ενώ είναι πολύ ερωτευμένοι και επιθυμούν την σύντροφό τους συγχρόνως αισθάνονται με κάποιον τρόπο ότι τους έχει βλάψει- ίσως και με απιστία- σε κάποιον τομέα. Αυτό το συναίσθημα, τους δημιουργεί την ανάγκη να εκδικηθούν απιστώντας και μάλιστα με τρόπο ώστε η… ανύποπτη ενδιαφερόμενη σίγουρα να το αντιληφθεί. Με λίγα λόγια, ακολουθούν την παλαιά διαθήκη του «Οφθαλμός αντί οφθαλμού»

.6. Είμαι πολυγαμικός!

Είναι ο τύπος του «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί!». Χρειάζεται να επιβεβαιώνεται συνεχώς από νέες γυναικείες παρουσίες, και μάλιστα μεταβιβάζει την ευθύνη της απιστίας του στη γυναίκα. Όμως, δεν της το κρύβει. Αντίθετα ξεκαθαρίζει από την αρχή τις προθέσεις του και αφήνει την ευθύνη της επιλογής σε εκείνη: «Αν, θέλεις να είμαστε μαζί, θα δεχτείς τις… υπόλοιπες».

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured