ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πόσους φίλους έχεις;



Εγώ, τρεις έχω........ 

Τσεκαρισμένους, λατρεμένους, τους εμπιστεύομαι και βασίζομαι πάνω τους. Κάνω κάτι λάθος;
Κι ύστερα ήρθε το facebook
Και η λέξη “φίλος” απέκτησε και ένα νέο νόημα...
Πόσους φίλους έχεις; “198...!”. What? Μα ποιος άνθρωπος έχει τόσους φίλους; Ο σύγχρονος άνθρωπος προφανώς. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν και περισσότερες από 2.000 φίλους. Ουάου!!!Που ζεις...
 Πρέπει να ξεχάσω όσα ήξερα μέχρι τώρα!  Φίλος δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, αγαπάς, σέβεσαι, υπολογίζεις και βοηθάς, αλλά και ένας αριθμός στην ιστοσελίδα σου. Το οξύμωρο της ιστορίας;, οι φιλίες νέου τύπου χαρακτηρίζονται από απομόνωση και μοναξιά. Ο καθένας σπίτι του με τον υπολογιστή του” Όσο πιο μόνος, τόσο περισσότερο στο σπίτι. Κι όσο περισσότερο στο σπίτι, τόσος περισσότερος χρόνος για αναζήτηση “φίλων” και “κοινωνικοποίηση” μέσω διαδικτύου. Κι αν στην πραγματική ζωή παραπονιέσαι γιατί δεν έχεις φίλους, στην εικονική πραγματικότητα έχεις αμέτρητους και μάλιστα με αλφαβητική σειρά. Και φωτογραφία και υπάρχουν στη Ζωή σου...
Για λίγη παρέα και λίγη επαφή με το πληκτρολόγιο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτι μας συμβεί, κανένας από τους 198 φίλους μας δεν θα ενδιαφερθεί τόσο όσο οι πραγματικοί in real life φίλοι”.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα μηχανισμό άμυνας που ο καθένας μας βγάζει στην επιφάνεια. Για να το κάνουμε όμως αυτό σημαίνει πως έχουμε πληγωθεί σε σημείο να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να την ξαναπατήσει. Έτσι λοιπόν θωρακισμένοι στο “ασφαλές κλουβί” που οι ίδιοι δημιουργήσαμε, έχουμε τα πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά τίποτα στην πράξη!”.
Φίλοι μου ηλεκτρονικοί θέλω να ψάξω και να μάθω σιγά σιγά
πώς στήνει κανείς μια μεγάλη ηλεκτρονική αγκαλιά,
Πώς μαγειρεύει μακαρονάδα για τους ηλεκτρονικούς του φίλους
Πώς τους κερνάει παγωτό και ουζάκι,έτσι καλοκαιράκι που είναι και έχει ζέστες και πώς σαχλαμαρίζουν καθημερινά με τη ρουτίνα της ασφάλειας 
Όσο για αυτή τη συνεχή ροή επικοινωνίας, τον καταιγισμό πληροφοριών και νέων 24 ώρες τον 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, καταλήγουν να ασκούν πίεση και να προκαλούν ένα είδος μη αντιληπτής δυστυχίας, αφού νιώθετε συνεχώς την ανάγκη να είσαστε μέσα στα πράγματα, σαν να το σενάριο της ζωή σας να εξαρτάται από το wall ή από το timeline σας. Ώρα λοιπόν για ξεκαθαρίσματα, όπως τότε που σβήνατε άτομα που δεν θέλατε πια από την ατζέντα σας.
Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, λέει η λαϊκή θυμοσοφία.
Όταν λειτουργούν οι αισθήσεις και βρίσκονται σε ισορροπία, τότε οι σχέσεις γίνονται πράξη και ουσία. Η έκφραση, η κίνηση, η φωνή, το άγγιγμα, η παρουσία, η ύπαρξη... Ναι,αυτά μας κάνουν φίλους.
Οι αληθινοί φίλοι είναι όπως τα διαμάντια, ανεκτίμητοι και σπάνιοι..Γιατί μόνο οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να καθίσουν μαζί στη σιωπή και να καταλάβουν πως πραγματικά νιώθεις...ακόμα κι όταν προσποιείσαι πως είσαι καλά.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured