ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα....


Πάνε πολλά χρόνια που ο τραγουδιστής Γιώργος Πολυχρονιάδης είχε πει ένα τραγούδι και έλεγε:

 «Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας δεν πρόκειται κανείς να σε σταυρώσει. Δε θα φορέσεις πια αγκάθινο στεφάνι ούτε χολή κανένας θα σου δώσει. Είμαστε πια πολιτισμένοι πάλιωσε πια ο Γολγοθάς έχουμε θάλαμο αερίων θα σε τελειώσουμε με μιας! Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας δε θα `σαι απ’ τον Άννα στον Καϊάφα να σε κρίνει. Ούτε και θα γυρνάς στράτα τη στράτα ο όχλος να σε τραβάει και να σε φτύνει. Είμαστε πια πολιτισμένοι όλα μας τώρα είν’ απλά βγάζουμε τόσες αποφάσεις μέσα σε είκοσι λεπτά... Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας δε θα `χουμε σταυρούς, καρφιά και λόγχες, δε θα πονέσεις. Τώρα αλλάξανε πολύ αυτές οι μόδες έχουμε ακόμα και στο θάνατο ανέσεις. Είμαστε πια πολιτισμένοι έχουμε πια εξελιχθεί έχουμε βόμβες νετρονίου και θα πεθάνεις στη στιγμή!»..
Εδώ θα ήθελα να σας δώσω την δική μου εκδοχή πως θα ήταν ο Ιησούς σήμερα αν ζούσε στην Ελλάδα.....
Αν ο Ιησούς  ζούσε σήμερα  σίγουρα θα γύριζε κάπου στα Εξάρχεια. (Με μακρύ μαλλί και τα γένια, θα ταίριαζε πολύ.) Θα είχε βέβαια φάκελο στην Ασφάλεια. Κανένα κόμμα δεν θα τον ανεχόταν στις τάξεις του, λιγότερο από όλα, τα θεοσεβούμενα... Θα ήταν ειρηνιστής, οικολόγος και περιθωριακός.


«Ο Χριστός σίγουρα θα είχε  Facebook και Twitter» μην σου πω ότι θα «Μπλογκάρει» κι άλας θα απαντά live σε ερωτήσεις bloggers... Τα social ... πλέον είναι απαραίτητα για να φέρουν το λόγο του Θεού στους ανθρώπους»
Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα, τι δουλειά θα έκανε; Μάλλον θα έπρεπε να είναι απολυμένος για να ξέρει πώς είναι να γυρνάς στο σπίτι και όλοι να σε περιμένουν με το βλέμμα «τι έγινε; Βρήκες τίποτε;». Θα έπρεπε να είναι άνεργος για να φωνάζει έξω από κάποια επιχείρηση προκειμένου να πάρει πίσω το δικαίωμά του στην εργασία.
Σίγουρα Θα απεχθανόταν παπάδες και στρατιωτικούς (τις δύο πιο άχρηστες και επικίνδυνες επαγγελματικές τάξεις). Θα κήρυττε την αγάπη σε ώτα μη ακουόντων. Τα βράδια, με μία κιθάρα, θα τραγουδούσε τον πόνο των ανθρώπων. Θα έτρεχε στην Αιθιοπία και όπου αλλού να καλύψει τα κενά του Προγράμματος.
Κι όταν άκουγε τον καυγά για την εκκλησιαστική περιουσία, ίσως έβαζε καμιά βόμβα σε (άδεια) εκκλησία...
Αν ο Ιησούς ζούσε ανάμεσά μας, τι αυτοκίνητο θα οδηγούσε; Θα έπρεπε να έχει ένα για να γνωρίζει πώς είναι να καίγεται η μηχανή του και να το χρωστάει ακόμα για 3 χρόνια. Ή να έχει μοτοσυκλέτα, για να τον ρίξει κάποιος/α απρόσεκτος/η που μιλούσε στο κινητό και να ψάχνει για νοσοκομείο στις 4 τα ξημερώματα....η θα τα είχε και τα δυο παρκαρισμένα έξω στην αυλή γιατί δεν έχει βενζίνη...
Αν ήταν εδώ, θα έπρεπε να κάνει για να φτάσει στο σπίτι του 2 ώρες, για μια απόσταση 20 λεπτών, ενώ ένας χοντρόλαιμος πολιτικός θα περνούσε από δίπλα του επιδεικτικά. Για να προσπαθούσε να μη ρίξει Χριστοπαναγίες. Όχι από ασέβεια προς την Πίστη και τα Θεία, αλλά από οργή.
Αν ζούσε ανάμεσά μας,σίγουρα θα έβλεπε Σουλεΐμάν στην τηλεόραση; Ποια θα ήταν η αγαπημένη του σειρά; Ποια θα ήταν η αγαπημένη του μουσική; Θα ήταν έντεχνος ή σκυλάς; Ελα ντε...
Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα,σίγουρα θα μάθαινε απ'τον πατέρα του την τέχνη του ξυλουργού και θα δούλευε σε εταιρεία επίπλων.με τίτλο "Ο Ιησούς από την Neoset".....-Τώρα θα μου πείτε... Μα είναι κουβέντες αυτές Μεγάλη Εβδομάδα ; Άσε μας κοπέλα μου να φάμε το αρνί μας ...έχετε δίκιο !!!!
Αυτός ο άνθρωπος αυτός πήρε στους ώμους Του τα βάρη μας και έτσι εμείς απολαμβάνουμε τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ (μη σου πω και του Ιακώβ.
Αυτός ο άνθρωπος αυτός οραματίστηκε ένα κόσμο πολύ πιο πλούσιο σε ανθρώπινες αξίες. Απλά η ανθρωπότητα δεν στάθηκε αντάξια του.
Τέλος ιστορίας...ε μη περιμένετε να αναλύσω και όλη τη μεγάλη εβδομάδα...πια...Αύριο τι θα λέμε...

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured