ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η θλιψη των ανθρωπων και των πραγματων....

Πως θα αναστηθεί η Πατρίδα; Σίγουρα όχι με το να γίνουμε οι κούληδες της Ευρώπης, τραβώντας το καρότσι για 300 Ευρώ......
Δεν ξέρω για τα άλλα επαγγέλματα...θα μιλήσω για τους αγρότες  για την δουλειά στην συγκομιδή αυτά που βλέπω και τρελαίνομαι κάθε φορά που κατεβαίνω στο χωριό μου καλλιεργητές τις γης μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν Έλληνες που θα την έκαναν για τους παρακάτω λόγους:
Σε ολους τους αγροτες Δωσανε επιδοτησεις τους ξεσηκωσανε για το ονειρο οτι θα καθονται αραχτοι στα καφενεια και θα κονομανε. σε ποια χωρα του κοσμου γινοναται αυτα?
1. Είναι βαριά χειρωνακτική δουλειά , τα νέα παιδιά σήμερα δεν έχουν καμία εμπειρία σε τέτοιου είδους δουλειές και δεν φταίνε αυτά για αυτό, όσα προσπαθούν εγκαταλείπουν σε πολύ λίγο.

2. Ακόμα και αυτά να θέλουν να το κάνουν ολόκληρος ο κοινωνικός τους περίγυρος θα τα καταδικάσει για την επιλογή τους αυτή , θα τα κοροϊδέψει και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τα λυπηθεί. Πριν 30-40 χρόνια ένα φτωχό παιδί που δούλευε όπου έβρισκε δουλειά θεωρούνταν προκομμένος , σήμερα θεωρείται δυστυχισμένο ο προκομένος σήμερα καθεται στο καφενείο

3. Όλα αυτά τα χρόνια που αυτές τις δουλειές τις κάνουν αλλοδαποί άλλαξαν οι συνθήκες εργασίας προς το χειρότερο , οι απαιτήσεις των αλλοδαπών ήταν μικρότερες και οι εργοδότες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό.βλεπε Μανωλάδα...

4. Γιατί κάποιος χρηματοδοτεί την ανεργία τους.
Εκεί καταλήγουν όλα , αν έχω οικογένεια και μηδέν εισοδήματα θα δουλέψω παντού , θα κάνω τα πάντα. Οι Έλληνες άνεργοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία χρηματοδοτούνται από τον κοινωνικό τους περίγυρο.
Ανεργία στο 27% σε μια χώρα γεμάτη με μετανάστες που βρίσκουν δουλειά (και σας διαβεβαιώ  στις περισσότερες των περιπτώσεων οι μετανάστες δεν περνούν μισθούς πείνας όπως νομίζουν πολλοί)  Πιστεύω ότι η πλειοψηφία αυτού του 27% είναι άνεργοι πολυτέλειες , τους στηρίζει η οικογένεια για να μην πέσει η μούρη τους και δουλέψουν σε δεύτερες δουλειές , για εμένα αυτοί δεν έπρεπε να λέγονται άνεργοι αλλά εισοδηματίες. Μεγάλο κομμάτι επίσης είναι αυτοί που δουλεύουν μαύρα αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν άνεργοι. Τέλος υπάρχουν οι πραγματικά άνεργοι , κυριώς μεγάλοι σε ηλικία που δεν βρίσκουν δουλειά στον τομέα τους και θεωρούνται από την αγορά μεγάλοι για αλλαγή αλλά και μεγάλοι για χειρωνακτικές εργασίες , αυτοί βρίσκονται όντως σε δραματική κατάσταση λόγω της κρίσης.
Έβαλα κάτω όλους τους ανέργους στον κοινωνικό μου περίγυρο και έβγαλα την παρακάτω λίστα.

3 γυναίκες που ζουν από την διατροφή των πρώην αντρών τους και από οικογενειακά εισοδήματα (ενοίκια , γονική περιουσία).

2 άντρες που ζουν από χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση ακινήτων.

1 άνδρας που δηλώνει αδιόριστος και χωρίς εισοδήματα και ζει από τον μισθό και τα εισοδήματα της συζύγου του.

1 άνδρας που δεν έχει εισοδήματα και ζει πολύ φτωχικά στα όρια της απόγνωσης από βοήθεια που του δίνει μια θεία του.
Εσκεμμένα δεν μέτρησα τα παιδιά των γνωστών μου μιας και ούτε ένα από όσο γνωρίζω δεν επιχείρησε να μπει στην αγορά εργασίας.

Στους 8 δηλαδή μόνο ο ένας είναι υποψήφιος για χειρωνακτική εργασία , αλλά και αυτός δεν το κάνει μιας και είναι ο μεγαλύτερος τεμπέλης που γνωρίζω , είναι 45 χρονών και δεν έχει μείνει σε δουλειά πάνω από 4 μήνες ποτέ!

 Όλοι οι εργοδότες του θέλαν να τον εκμεταλλευτούν ….

Θα είχε ενδιαφέρον να πείτε και εσείς τους ανέργους που ξέρετε μιας και ο περίγυρος μου δεν είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αν μαζευτούμε αρκετοί μπορούμε να βγάλουμε ένα αρκετά ασφαλές συμπέρασμα για των αριθμό των “εισοδηματιών” ανέργων και των πραγματικών ανέργων.

Το μόνο που θα προσθέσω είναι οτι τα έτοιμα τελειώνουν κάποτε και, αργά η γρήγορα, πολλοί θα αναγκαστούν να στραφούν σε αγροτικές εργασίες. Εξ άλλου ένας απο τους τομείς που πρέπει να ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα είναι και η Γεωργία. Χωρίς αυτονομία στα είδη διατροφής δεν μπορεί ν’αναστηθει η Πατρίδα!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured