ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τήνος το Στολίδι του Αιγαίου !!!



Το όνομα Τήνος, προελληνικό, συσχετίζεται με τη φοινικική λέξη “Ταννότη” που σημαίνει φίδι. Μια δεύτερη ονομασία του νησιού είναι “Οφιούσα” λόγω των πολλών φιδιών που είχε, τα οποία και εικάζεται ότι εξολόθρευσε ο θεός Ποσειδώνας.
Η Τήνος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη θρησκευτική παράδοση σε όλες τις Κυκλάδες λόγω του ναού της Μεγαλόχαρης αλλά και της Θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για χάρη της οποίας πλήθος πιστών καταφθάνει κάθε χρόνο απ’ τα πέρατα τα οικουμένης για να εναποθέσει τα τάματα, τις ελπίδες και τις προσευχές του. Κάθε τάμα και καημός κάθε καημός και αφιέρωμα. Όπως είναι τα αναρίθμητα καντήλια με τα αφιερώματα των προσκυνητών που αιωρούνται εντός του ναού. Κάθε ένα έχει τη δική του προσωπική ιστορία και βρίσκεται εκεί για να προστατεύει και να χαρίζει δύναμη και πίστη σ’ εκείνον που το προσέφερε.
Όμως η Τήνος δεν είναι μόνο η επίσκεψη στην εκκλησία , καθώς έχει να επιδείξει πλούσια φυσική ομορφιά η οποία είναι η καλύτερη των Κυκλάδων χωρίς καμία αμφισβήτηση.
Μια βόλτα στα μαγευτικά χωριά της είναι ικανή για να σας πείσει και συνάμα να σας γοητεύσει.
Τι να πει κανείς για το Πύργο, το χωριό του “γέννησε” πολλά ονόματα μεγάλων καλλιτεχνών όπως το Γιαννούλη Χαλεπά, το μουσείου του οποίου αξίζει να επισκεφθείτε κατά την άφιξή σας στο χωριό.
Στην πλατεία σας περιμένουν τοπικά εδέσματα που μπορείτε να γευτείτε κάτω απ’ τον υπεραιωνόβιο πλάτανο.
Ο Πάνορμος σε μικρή απόσταση από το Πύργο είναι ένα γοητευτικό ψαροχώρι με εξαίσια κρυστάλλινα νερά, ένα μοναδικά παρθένο τοπίο και φυσικά με καταπληκτικούς ψαρομεζέδες προερχόμενους από την περιοχή.
Παράληψή μας θα ήταν να μην αναφέρουμε και το χωριό “Βολάξ” ή αλλίως “Βόλλακα”. Το τοπίο μιλάει από μόνο του, ένα σεληνιακό περιβάλλον με διάσπαρτους γρανιτένιους ογκόλιθους συνθέτει ένα κολλάζ που μοιάζει πάρα πολύ με το Μεξικό.
Οι παραλίες ουκ ολίγες και οι επιλογές πάρα πολλές. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε δύο από τις καλύτερες οι οποίες μας συνεπήραν με τη φυσική αμορφία τους.
Η παραλία της Παχχειάς Άμμου θα σας συναρπάσει ιδιαιτέρως γιατί όπως λέει και το όνομά της έχει μόνο άμμο η οποία μάλιστα έχει και ένα ιδιαίτερο χρώμα το οποίο οφείλεται σε ένα είδος άγλωσσου που πολύ σπάνια συναντάται σε παραλία. Οι αμμόλοφοι που υπάρχουν ξετρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους επειδή προσφέρονται για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. 
Η παραλία της Λιβάδας η οποία βρίσκεται σ’ ένα περιβάλλον με άγρια ομορφιά και πολύ πράσινο, γεγονός που την κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλη παραλία του νησιού.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε και σε ένα πολύ ιδιαίτερο και αξιοπρόσεκτο αξιοθέατο που συναντάται στη Τήνο και δεν είναι άλλο πέραν από τους καταπληκτικούς περιστεριώνες.
Πρόκειται για έργα λαϊκής τέχνης που στέκουν αγέρωχα πολλούς αιώνες στους κάμπους του νησιού και μαρτυρούν για μια ακόμη φορά την έμφυτη καλλιτεχνία των Τηνιακών.
Είναι κτισμένοι σε ανοιχτά μέρη με άφθονο νερό και ταυτόχρονα προστατευμένοι από τους ανέμους

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured