ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν'αρχινίσει !!!



Κορίτσια σήμερα θα μιλήσουμε για παραμύθια αυτά που λέμε αυτά που μας παραμυθιάζουνε και θέλουμε και τα  τρώμε.... anyway !!!

Παραμύθια να σκεφτείς !!!

Τα καλά, «κανονικά» κορίτσια (Σταχτοπούτες, Ωραίες Κοιμωμένες, Ραπουνζέλ κ.λπ.) που θέλουν να πάνε Παράδεισο και διαθέτουν μια κλασική, καλά κρυμμένη κάτω από στρώματα ρομαντισμού συμφεροντολογική φλέβα («αίσθηση των κανόνων της Αγοράς», θα έλεγε ο μάγος Σόιμπλε), ψάχνουν πρίγκιπες. Στο τέλος συνήθως συμβιβάζονται με κάποιον γόνο με σπουδές στο Tufts ή, αν δεν καθίσει, με το γιο ενός πετυχημένου βιοτέχνη και στη χειρότερη, έστω, με το εμβληματικό «καλό παιδί».

Good girl gone bad !!!
Οι άλλες, αυτές που κορδώνονται ως «κακά» κορίτσια γιατί ρισκάρουν βόλτες στο Σκοτεινό Δάσος, αυτές θέλουν να είναι μόνιμα κόντρα ρόλος. Ανήκουν ή πιστεύουν ότι ανήκουν στη σχολή της σύγχρονης Χιονάτης-Κρίστεν Στιούαρτ και δεν κωλώνουν να πειραματιστούν με κυνηγούς, ξυλοκόπους, παράξενους, θηλυπρεπείς, φτωχούς, κολλημένους, ανάποδους. Προσοχή: Μακριά οποιουδήποτε είδους ρατσισμός – περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Απλώς περιγράφω πραγματικότητες, στατιστικές, γεγονότα.
Οι Χιονάτες-Κρίστεν ασφυκτιούν μέσα στο στενό κορσέ της Φύσης, που θέλει μια γυναίκα να ψάχνει και να επιλέγει το Alpha Male για την επιβίωση του είδους. Κολυμπούν ανάποδα στο ρεύμα. Αμφισβητούν ότι η Φύση μπορεί να καθορίσει τα δικά τους θέλω, τις δικές τους επιλογές. Ποια είναι η Φύση; Μήπως στην πραγματικότητα είναι η κακιά μάγισσα που το έχει χάσει – ειδικά τελευταία, από υπερβολικές δόσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τοξικών αποβλήτων;

Πίσω από τις έλξεις!!!
Υπάρχει και η θεωρία του συρμού (που πιθανόν διατύπωσε ο Σλαβόι Ζίζεκ, μικρός) που λέει ότι «τα αντίθετα έλκονται», προτρέποντάς σε να διαλέξεις κι εσύ ξυλοκόπο. Αυτό αν είσαι από ορίτζιναλ αντικομφορμιστικό ύφασμα ή αν είσαι πριγκίπισσα γιαλαντζί, με μηδέν προοπτικές, λίγες φιλοδοξίες, ολιγαρκής, αρκετά ταπεινή και κακομοιρούλα, για να μην υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως μέσα στις φλέβες σου κυλάει έστω και μία ρανίδα πριγκίπισσας (όπως στα περισσότερα κορίτσια), κάποια στιγμή θα σκάσει θέμα. Ο ξυλοκόπος που διάλεξες μπορεί εσένα να σε καλύπτει μια χαρά, αλλά για εκείνον η ρανίδα σου θα είναι σαν χαλίκι στο παπούτσι του εγωισμού του. Θα τον τρώει ενδόμυχα το άγχος ότι σου πέφτει λίγος.

Άντρας family !!!
Οι άντρες από τη Φύση (ναι, η ρημάδα, πάλι) είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Από τότε που θα ψελλίσουν «νταντά» (με την έννοια του ξύλου, της κόντρας, του πολέμου) μέχρι να πεθάνουν, μετράνε αγχωμένα το πουλί τους. Με διάφορους χαζούς, έξυπνους ή και σατανικούς τρόπους, από το κόκκινο νευρικό ιταλικό αυτοκίνητο μέχρι τα τελευταία ηλεκτρονικά γκάτζετ. Από τον κεφτέ «φίλαθλο» του καναπέ ή τον χούλιγκαν της εξέδρας μέχρι το χρυσό αγόρι στον Όλυμπο της Γουόλ Στριτ, από τον ξεχασμένο μπαρουτοκαπνισμένο λεγεωνάριο σε κάποια έρημο του Αφγανιστάν μέχρι τον νερντ που σχεδιάζει νευρωνικούς υπολογιστές, οι άντρες μετράνε και μετριούνται. Ακατάπαυστα. Απέναντι στους άλλους άντρες, στις γυναίκες τους, στον κόσμο.

Πυρ, γυνή και χάλασα !!!
Όμως, αυτό που κανένας άντρας (ό,τι και να λέει ο υποκριτής) δεν μπορεί να αποδεχτεί είναι ότι η γυναίκα του είναι καλύτερη από τον ίδιο. Όχι στο κέντημα ή στο παστίτσιο, πράγματα που υποτιμά ή δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε σ’ εκείνο στο οποίο μάλλον θέλει να είναι καλύτερή του (κουκλάρα), αλλά σε αυτά που τον πονάνε. Αν είναι πιο μορφωμένη, πιο πλούσια, πιο πετυχημένη, πιο έξυπνη, πιο ψηλή, το καθένα από αυτά –ανάλογα με την αντίληψη και τα γούστα– είναι μαχαιριές αφόρητες. Αρχικά στην καρδιά και αργότερα σε άλλα ζωτικά όργανα, μέχρι που κάποια στιγμή (αν δεν λυθεί το θέμα οριστικά – διά του χωρισμού) το μαχαίρι θα καταλήξει να κόψει, θεωρητικά αλλά με πρακτικές συνέπειες, ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία σε έναν άντρα (καταλάβαμε, νομίζω)

Τέλος του παραμυθιού !!!
Είπαμε, τα παραμύθια μπορείς να τα πιστεύεις μέχρι τα δέκα σου. Ακόμα και η αντισυμβατική Χιονάτη-Κρίστεν, δυστυχώς, μετά το happy end της ταινίας δεν θα αντέξει με τον ρουστίκ. Αλλά ούτε αυτός θα αντέξει. Οι πλανήτες τους απέχουν έτη φωτός – και ο δικός του κάποια στιγμή θα εκραγεί και θα γίνει «νάνος». Ο Κυνηγός που αρμόζει σε κάθε Χιονάτη πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος ή καλύτερός της για να λειτουργήσει η σχέση!!!
Το θεώρημα ότι «τα αντίθετα έλκονται», όπως πολλά κλισέ, είναι μούφα. Στην πραγματική ζωή τα ανόμοια αλλά παρόμοια έλκονται. Αν εκείνη είναι γιατρός κι εκείνος σουβλατζής, δεν θα καταφέρουν να ισορροπήσουν, σε βάθος χρόνου, εκείνος το στηθοσκόπιο κι εκείνη τη σούβλα.
Προφανώς, εκείνος μπορεί να υπερέχει σε ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά: να είναι πολύ πιο όμορφος, κοινωνικός, πλούσιος (ξέρεις πόσο έχει πάει το πίτα-γύρο;) ή και πιο ξύπνιος. Από τη στιγμή όμως που εκείνος θα μπει σε τριπ κατωτερότητας και έπειτα ανταγωνισμού, εκείνη θα αναλώνεται να γιατρεύει το μόνιμα πληγωμένο του εγώ μέχρι ο Μαγικός Καθρέφτης (αυτός που κοιτούν οι άντρες και ρωτάνε) να σπάσει οριστικά, αφήνοντας πίσω του κοράκια-χαμένα χρόνια που θα πετάξουν κράζοντας μακριά...αλλά πάντως μετά μην πεις ότι δεν ήξερες.
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured