ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Παγωτό !!! Μια αγάπη Καλοκαιρινή !!!




Να γράψω εγώ για το παγωτό; Μπορώ να γράψω έτσι εύκολα για τα πάθη μου 
και να είμαι ψύχραιμη; Εγώ που εγκαινιάζω τη θερινή σεζόν στα περίπτερα από το Μάρτιο;
Ε..λοιπόν Ναι !!! Ήρθε η ώρα να φας τα πρώτα σου παγωτά χωρίς τύψεις και να υποδεχθείτε το φετινό καλοκαίρι . Θυμήσου πόσο μεγάλη στιγμή ήταν το «πρώτο παγωτό του καλοκαιριού» όταν ήσουν μικρή και απολαύστε τη στιγμή με παιδικότητα δεκάχρονης. Λίγη χαλαρότητα θα σου κάνει καλό και, ναι, το παγωτό μπορεί να σου δώσει αυτή τη χαλαρότητα. Μην το υποτιμήσεις ποτέ!
Πιστέψτε με: Μπορώ να ζήσω μήνες χωρίς γλυκό, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ καλοκαιρινή μέρα χωρίς έστω ένα παγωτίνι. Έτσι λοιπόν, κρατώντας τις αποστάσεις μου, θα προσπαθήσω να δω τα υπέρ και τα κατά του παγωτού, να επισημάνω τι πρέπει να προσέχουμε και –το καλύτερο!– 
να μοιραστώ μαζί σας 










Πρώτες ύλες: γάλα, αβγά, κακάο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, γλυκαντικές ουσίες, χυμοί φρούτων, σταθεροποιητικές, γαλακτωματοποιητές, χρώματα, αρώματα. Επιπλέον: κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας, απομίμηση σοκολάτας, ξηροί καρποί, σιρόπια φρούτων, καραμέλα, κομμάτια φρούτων κ.ά.

Θρεπτική Αξία:* Υψηλής βιολογική αξία πρωτεΐνες
• Υδατάνθρακες (20-25 γρ./100 γρ.),
• Ασβέστιο (υψηλή διαθεσιμότητα),
• Φώσφορο
• Βιταμίνες A, B1, B2, και B12
• Βιταμίνη D Λίπη
• Θερμίδες: 75-240 θερμ./100 γρ.
Καλύπτει: το 10% των ημερησίων αναγκών σε ενέργεια
το 10% των αναγκών σε πρωτεΐνες
το 35% των αναγκών σε βιταμίνη B12,
το 40% των αναγκών σε ασβέστιο

Πόσα επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά;

Τα παιδιά, ιδιαιτέρως εκείνα που δεν έχουν πρόβλημα με το βάρος τους,μπορούν να καταναλώνουν παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα σαν σνακ ή σαν επιδόρπιο, αλλά πάντα σε μικρή ποσότητα. Είναι προτιμότερο να δίνουμε στο παιδί μας σπιτικό παγωτό το οποίο είναι παρασκευασμένο με αγνά και φρέσκα υλικά και παράλληλα μπορούμε να ρυθμίζουμε και τη θερμιδική του αξία χρησιμοποιώντας προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή και λιπαρά. Πολύ ωραίες και υγιεινές λύσεις είναι οι γρανίτες και τα σορμπέ φρούτων που είναι χαμηλά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Έτσι μπορούμε να δίνουμε στα παιδιά περισσότερες φορές την εβδομάδα, με προσοχή βέβαια πάντα, γιατί ακόμα κι εκεί επιβάλλεται να υπάρχει μέτρο!

Παγωτά light: ίδια γεύση, λιγότερες θερμίδες

Το light παγωτό έχει περίπου τα μισά λιπαρά και τα 2/3 των θερμίδων του κανονικού τυποποιημένο παγωτού. Προκειμένου να μειωθούν οι θερμίδες, τα light παρασκευάζονται με ημιαποβουτυρωμένο γάλα, μαύρη σοκολάτα και γλυκαντικές ουσίες όπως φρουκτόζη ή ασπαρτάμη αντί για ζάχαρη. Η τεχνολογία τροφίμων έχει εξελιχθεί τόσο, που δεν υστερούν καθόλου σε γεύση σε σχέση με τα τυποποιημένα, παρά μόνο σε λιπαρά.

Τι πρέπει να προσέχουμε 
Όταν καταναλώνουμε παγωτά εμπορίου πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι, αν οι συνθήκες συντήρησής του δεν είναι σωστές, αυξάνονται οι πιθανότητες αλλοίωσης του παγωτού και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος για πιθανές τροφικές δηλητηριάσεις. Όταν αγοράζουμε παγωτό πρέπει να προσέχουμε:

• Το παγωτό να είναι αρκετά σκληρό, η υφή του δηλαδή να μη θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνην του γιαουρτιού (στην περίπτωση αυτή ο καταψύκτης στον οποίο φυλάσσεται είναι προβληματικός).
• Να έχει συγκεκριμένο σχήμα και όχι αλλοιωμένο.
• Το χαρτί της συσκευασίας του να μην είναι υγρό και να μην είναι κολλημένο πάνω στο παγωτό.
• Να μην περιέχει ίζημα ή να θρυμματίζεται σε μικρά κομματάκια.
• Να μην περιέχει μικροκρυστάλλους, διότι αυτό αποδεικνύει ότι αποψύχθηκε και επανακαταψύχθηκε.
• Να μην έχει περίεργη μυρωδιά.
• Αν αγοράζουμε παγωτό χύμα, πρέπει να ελέγχουμε τη λειτουργία και την καθαριότητα του ψυγείου καθώς και τη μη έκθεσή τους στον ήλιο.
• Τέλος, το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος πρέπει να βρίσκεται σε διαφανές δοχείο με καθαρό νερό πάντα.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured