ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τζάμπα μάγκας η Πόσο μάγκας είσαι Τελικά ???


Μερικές φορές μερικές εγγραφές είναι σαν μια γροθιά πάνω σε μαχαίρι..

γουστάρω να βλέπω ανθρώπους να μην συμβιβάζονται με τις αλήθειες των άλλων και να παλεύουν για τις δικές τους...και μου ρθε μια φιγούρα στο μυαλό 
γιατί νομίζουν μερικοί οτι είναι μάγκες ... μάθε λοιπόν να ξέρεις τι ειναι... Μάγκας!!!
Οι περισσότεροι έχουν πει ή έχουν ακούσει τη συγκεκριμένη φράση. Αυτή όμως αποτελεί την κατάληξη μίας παροιμίας του δρόμου (παρένθεση: όταν ακούμε "του δρόμου" αμέσως ο νους μας πάει σε κάτι παρακμιακό, υποδεέστερο,ΟΧΙ το θεωρώ μία από τις μεγαλύτερες γλωσσικές αδικίες). Υπάρχουν και μάγκες που φοβούνται, που τρομάζουν, που το βάζουν στα πόδια....
Μαγκιά είναι....και να ξαναγυρνάς...anyway..."Οι μαγκιές πληρώνονται" : πάει να πει, οτιδήποτε έχεις να κάνεις που θα εξυψώσει τον εαυτό σου, που θα σε κάνει να πεις "εγώ είμαι αυτός και ξηγιέμαι έτσι", πρέπει να το ζυγίσεις πρώτα ως προς τις συνέπειες. Πρέπει να ξέρεις όλα όσα μπορείς να πάθεις αργότερα και να μην ενεργήσεις μόνο με τον αυθορμητισμό σου ή οποιαδήποτε κυκλοθυμική σκέψη, αλλά να πράξεις όσα σου υπαγορεύει η βαθύτερη συνείδησή σου.
Οι μαγκιές δεν πληρώνονται μόνο σε χρήματα. Το αντίτιμο μπορεί να αποτελείται και από άλλα πολλά πράγματα, όπως το καλό όνομά σου στους ανθρώπους, την αξιοπρέπειά σου, ακόμη και την ελευθερία σου. Είναι η φύση της πράξης σου που καθορίζει και τις συνέπειές της.
ΛΟΙΠΟΝ...Μαγκιά είναι και τα παρακάτω !!
Υπάρχουν μαγκιές που αξίζουν να γίνουν και άλλες που δεν αξίζουν.
Η λαϊκή σοφία έχει επιφυλάξει ένα όνομα για εκείνον που αγνοεί την πολύτιμη αυτή παροιμία: Τζάμπα μάγκας.η Πόσο μάγκας είσαι ???
Όταν ως νήπιο δεν γουστάρεις να σε παίρνει η μαμά από το χεράκι για να σε βοηθήσει να περπατήσεις. Ευγενικά της απομακρύνεις το χέρι, κι αν επιμένει, το δαγκώνεις. 
Όταν στην παιδική σου ηλικία, δεν διαβάζεις, δεν ακολουθείς τους κανόνες τους σπιτιού, δεν τρως, δεν λυγίζεις με την τιμωρία. Όταν έφηβος, γυρίζεις ό,τι ώρα σου γουστάρει, βουτάς τα κλειδιά του αμαξιού κι ο μπαμπάς νομίζει ότι το αμάξι είναι παρκαρισμένο πίσω από της κυρά Πόπης του 2ου, όταν δοκιμάζεις το τσιγαραλίκι, μπλέκεις σε καυγάδες, πίνεις ό,τι πίνεται και μαθαίνεις τις αντοχές σου μέσα από "Μη" και "Απαγορεύεται". 
Κάποιες φορές ξεπερνάς και τα όρια των άλλων και μαθαίνεις πως η μαγκιά πληρώνεται.... 
Όταν μετά τα 25 σου, πιστεύεις βαθιά μέσα σου υπάρχει ένα κομμάτι ζωής που γράφει το όνομά σου και θα σου χαριστεί, παλεύεις να μάθεις την δική σου αξία και να καταφέρνεις να την δείξεις και σε όσους είναι γύρω σου. 
Κατά τα 30 σου, μαγκιά είναι να αντέχεις. Να ανέχεσαι. Όχι με την έννοια του ψυχικού ή σωματικού καταναγκασμού. Μα με εκείνη την έννοια του "μεγαλώνω" για να χωρέσεις εσύ, να μην έχω όρια για σένα, να μπορείς να κινείσαι ελεύθερος. Ελεύθερος ακόμα κι από μένα. 
Μάγκας είναι να ορθώνεις το ανάστημά σου ενάντια στο ρεύμα γιατί πιστεύεις πως έχεις δίκιο χωρίς να φοβάσαι τι και αν θα χάσεις. 
Μάγκας σημαίνει να μην ξεχνάς να είσαι δίκαιος. 
Ακόμα κι αν σημαίνει πως για να γίνει αυτό, εσύ θα χάσεις κάποια πράγματα. 
Μάγκας είσαι κι όταν παραδέχεσαι "Κάνεις μία, δεν κάνω καμμία". 
Μάγκας κι όταν σηκώνεσαι να χορέψεις ζεμπέκικο και δεν περιμένεις να ανέβει και η παρέα σου για να σου βαρέσει παλαμάκια ή να σου ανοίξει σαμπάνιες. Μάγκας εσύ, ο εαυτός σου και ο σεβντάς σου. 
Μάγκας όταν μια γυναίκα σου έχει κάνει τη ζωή σου κόλαση, σου στερεί τα παιδιά σου, σε έχει στείλει στο πυρ το εξώτερο και την παρουσιάζεις ως κυρία, μητέρα των παιδιών σου. Μάγκας γιατί μπορείς να σέβεσαι το ρόλο της μα ίσως όχι το πρόσωπό της. 
Μάγκας όταν δεν ρισκάρεις εκ του ασφαλούς. Όταν πέφτεις και μιζεριάζεις μα δεν σε ακούει κανείς. Μάγκας για την πάρτυ σου. 
Μαγκιά είναι να ξέρεις να λες "Συγνώμη". Με όποιο τρόπο μπορείς. Όχι με τα στερεότυπα που έμαθες. Να γνωρίζεις τη μαλακία που έκανες, και να είσαι έτοιμος να ισοπεδώσεις τον εαυτό σου απέναντι στον άνθρωπο που μείωσες/πλήγωσες/πρόδωσες/πόνεσες/εκμηδένισες. Να του λες "Εδώ είμαι, πάρε όσα σου χρωστάω" κι ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά να σου λένε "Προχώρα ρε.....περασμένα ξεχασμένα". 
Γιατί τελικά υπάρχει μια τεράστια διαφορά από το Μάγκα με αρχίδια και τον Αρχίδια μάγκα στο χωριό μου...sorry για τη γλώσσα μου!! 
Τώρα, μοιάζει όνομα βαρύ. 
Θέλει μαγκιά να το τηρήσεις....

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured