ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Δείξε μου τον μπαμπά σου να σου πω τι άντρα ψάχνεις

κορίτσια του μπαμπά 



Αν κάνεις μια αναδρομή στα παιδικά σου χρόνια θα μπορέσεις ίσως να δώσεις απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που σε βασανίζουν. Γιατί πάντα επιλέγεις τον «λάθος» σύντροφο; Γιατί μετά από κάθε χωρισμό νιώθεις αποτυχημένη; Γιατί, γιατί, γιατί…;οι γυναίκες έχουμε την τάση, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε, να επιλέγουμε σύντροφο βάσει των χαρακτηριστικών του πατέρα μας. Όπως μάλιστα τονίζουν οι ειδικοί, το πατρικό πρότυπο, η εικόνα δηλαδή που σχηματίζουμε για τον πατέρα μας, λειτουργεί είτε ως παράδειγμα προς μίμηση είτε προς αποφυγή.
Αν το σκεφτείς, η πρώτη σου επαφή με το αντίθετο φύλο γίνεται μέσω του πατέρα σου καθώς αυτός είναι ο πρώτος άνδρας που γνωρίζεις και αγαπάς. Αν δε αυτός είναι απών τότε αφήνει το αποτύπωμά της απουσίας στην ενήλικη ζωή σου
καθορίζοντας τις προσδοκίες σου από το έτερόν σου ήμιση ενώ πολλές φορές επηρεάζει ακόμη και την σεξουαλικότητά σου. Πως γίνεται αυτό;
Συνήθως ο πατέρας είναι αυτός που σου δίνει το αίσθημα της ασφάλειας. Από μικρή τον έχεις ταυτίσεις με υπερήρωα δίνοντας του τον τίτλο του υπερασπιστή της οικογένειας ενώ ακόμη και σήμερα ανατρέχεις σε αυτόν κάθε φορά που αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο μπαμπάκας σου είναι το καταφύγιό σου και ο προσωπικός σου προστάτης, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ο πατέρας «φάντασμα»
Αν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία κόρης, δεν πρέπει ν' αναρωτιέσαι γιατί επιλέγεις άντρες που δεν είναι ποτέ εκεί για να σε στηρίξουν όταν το έχεις ανάγκη, ή γιατί πάντα επιλέγεις άντρες που δεν είναι διαθέσιμοι κι αφοσιωμένοι σε σένα όσο θα ήθελες (δεσμευμένοι, εργασιομανείς, κ.λπ.).

"Εφυγε" νωρίς

Γι' αυτό και η απουσία του δεν σου δημιουργεί παρά μόνο κάποια διστακτικότητα στο να συνάψεις σχέση με κάποιον άνθρωπο που δεν σου εμπνέει ασφάλεια. Νιώθεις αδύναμη και απροστάτευτη γι αυτό και οι επιλογή του συντρόφου σου γίνεται με γνώμονα την προστασία – σε όλες τις εκφάνσεις της - που μπορεί να σου προσφέρει. Ενας δυνατός, πλούσιος ή τρυφερός άνδρας θα σε κερδίσει ενώ ένας εργασιομανής ή ανέμελος άνδρας θα σε ξενερώσει κι αυτό διότι εσύ ζητάς την θαλπωρή που ποτέ δεν έλαβες.

Σε υποτιμούσε

Ενας πατέρας που σε υποτιμά λόγω φύλου ή σε θεωρεί αδύναμη και ανίκανη να χειριστείς καταστάσεις αυτό σε κάνει να αναπτύσσεις τάσεις υποταγής στο ανδρικό φύλο. Νομίζεις ότι χρειάζεσαι την προστασία των ανδρών γι΄αυτό και επιλέγεις άνδρες που με κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν τον ανδρισμό τους και τη δύναμή τους.

Ο πατέρας δυνάστης

Ο πατέρας σου προσπαθεί να ελέγχει κάθε σου κίνηση και για να σε προστατεύσει επιβάλει κανόνες που οφείλεις να τηρείς και σε περίπτωση παράβασης η τιμωρία είναι αυστηρή. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς και ξυλοδαρμού.
Ως εκ τούτου δημιούργησες εσφαλμένη εικόνα για το αντρικό πρότυπο και γι΄αυτό ίσως επιδιώκεις σχέσεις με άντρες που προσπαθούν να σου επιβληθούν και να σε ελέγξουν. Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αγάπης σε έχει κάνει να διακατέχεσαι από ανασφάλεια, ίσως και ανωριμότητα που εξηγούν τη δυσκολία σου στις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured