ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πως επιλέγουμε σύντροφο ??



Το θέμα της επιλογής συντρόφου αποτελεί μόνιμο θέμα συζήτησης, τόσο στις παρέες των γυναικών, όσο και στις παρέες των ανδρών. Και τα δύο φύλα φαίνεται να μοιράζονται την εξωτερική εμφάνιση και την κοινωνικο-οικονομική θέση ως κριτήρια επιλογής συντρόφου, παρόλο που ιεραρχικώς διαφέρουν!

Οι άνδρες παρακινούνται περισσότερο από το οπτικό ερέθισμα. Για τους περισσότερους τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που καθορίζουν σε πρώτο επίπεδο αν επιθυμούν να έχουν μια σεξουαλική σχέση μαζί της. Μετά από αυτό διαπιστώνουν την ανάγκη ή την επιθυμία τους για μια πιο στενή σχέση.

Αντιθέτως για τις γυναίκες το κυρίαρχο προτέρημα είναι η κοινωνικο-οικονομική θέση ενός άνδρα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη διαδικασία αντίστροφη από των ανδρών. Μέσω συνειδητής διεργασίας, η θέση του άνδρα έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει το πόσο ελκυστικός ή και επιθυμητός είναι στα μάτια των περισσότερων γυναικών.

Κριτήρια ανδρών :

▪ H εμφάνιση της γυναίκας, ώστε να τον διεγείρει σεξουαλικά. Παρόλο που υπάρχουν κοινωνικά πρότυπα που ασκούν πίεση στη γνώμη του ατόμου, το τι βρίσκει ο κάθε άνδρας ελκυστικό παραμένει υποκειμενικό σε πολλές περιπτώσεις.

▪ Να είναι κοινωνική και αποδεκτή από το περιβάλλον του. Θέλει να νιώθει το θαυμασμό των υπολοίπων για την επιλογή του.

▪ Να ταιριάζουν μεταξύ τους, να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να επικοινωνούν.

▪ Να βρίσκεται σε παρόμοιο κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο με το δικό του.

▪ Να τον προδιαθέτει ότι θα είναι καλή μητέρα και σύζυγος.

Κριτήρια γυναικών :

▪ Οι κοινωνική του θέση και οι οικονομική του κατάσταση, να είναι επίσης δυναμικός και φιλόδοξος.

▪ Να είναι αρεστός στο περιβάλλον της και να της προκαλεί θαυμασμό.

▪ Να της δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (οικονομικής και συναισθηματικής, δηλ ότι θα είναι πιστός). Αυτό έχει άμεση σχέση με το αν αποτελεί “υλικό για σύζυγος και πατέρας”.

▪ Να την υπολογίζει και να την επιβεβαιώνει.

▪ Να έλκεται από την εξωτερική του εμφάνιση.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω ποικίλλουν και για τα δύο φύλα, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δηλαδή, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα, τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες του καθενός. Τα παραπάνω είναι κοινές παράμετροι που έχουν προκύψει από συγκριτικές μελέτες πληθυσμών στο Δυτικό κόσμο, και θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν επίσης σύμφωνα με την κουλτούρα και την εποχή!

Πηγη Αρθρου
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ, BSc/MSc
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΘΕΠΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured