ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

. Sweet November - Καλό Μήνα !!

,,,

Καλώς τον, τον Νοέμβριο , γλυκέ μου μήνα.. 
(να τον πάρουμε με το καλό για να μην αρχίσει γρήγορα τα κρύα του).
Ο μήνας με τις περισσότερες θρησκευτικές εορτές απ'ολους τους άλλους...Πήρε τ όνομά του (το λατινικό november) απο τη λατινική λέξη novem που σημαίνει εννέα και αυτό,γιατί ήταν ο ένατος μήνας του αρχαίου Ρωμαϊκού δεκάμηνου ημερολογίου...
Το λουλούδι του μήνα είναι το χρυσάνθεμο!!
Πάει και ο Οκτώβριος!!!! Δεν θα κλάψουμε φυσικά και για αυτό. Μπροστά κοιτάμε είπαμε!!!. Έχουμε τόσα άλλα να μας στεναχωρούν.
Γι αυτο ..Ήρθε ο Νεοέμβρης με τσαχπινιά, να φέρει όλα τα καλά. ...και last but not least ...Να τον κεράσουμε και γλυκό Νεράντζι...Που είναι η εποχή του!!

Υλικά
1 κιλό φλούδες νεραντζιών
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχίζουμε πλένοντας τα νεράντζια με άφθονο νερό. Τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη για να αφαιρεθεί λίγη από την εξωτερική τους επιφάνεια. Τα χαράζουμε κάθετα και αφαιρούμε τα κομμάτια της φλούδας. Παίρνουμε μία-μία φλούδα, την τυλίγουμε ρολό με το λευκό μέρος προς τα μέσα και την περνάμε με χοντρή 
βελόνα σε κλωστή (ή κλείνουμε ένα-ένα ρολλάκι χωριστά με οδοντογλυφίδα). Αφού περάσουμε όλα τα κομμάτια στην κλωστή και στερεώσουμε καλά τις άκρες για να μην ξεπεράσουν,τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κρύο νερό και για μία ολόκληρη μέρα το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες, μέχρι τα νεράντζια να ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε καλά, τα απλώνουμε σε πετσέτα και αφαιρούμε την κλωστή.Έπειτα, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, καλύπτοντάς τα με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το γλυκό μέχρι δέσει το σιρόπι.Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε τα νερατζάκια να κρυώσουν και το τοποθετούμε σε καθαρό και στεγνό βάζο.
Καλή όρεξη !!!
Καλό μήνα !!!
Φιλί γλυκό με αποχρώσεις φθινοπωρινές !!!. 
Sweet November - Καλό  Μήνα  !!



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured