Είναι μερικά πράγματα σε σχέση με τα ερωτικά μας που - επειδή οι γυναίκες τα συζητάμε αρκετά, τα αναλύουμε πολύ και μερικές φορές τα ωραιοποιούμε και πάρα πολύ όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και σε όποια φίλη ζητήσει τη συμβουλή μας για τα δικά της- έχουν γίνει τόσο, μα τόσο κλισέ! Πιο κλισέ, πεθαίνεις! Ή μάλλον δεν πεθαίνεις εσύ, αλλά όπως και να το κάνουμε η διάθεση σου για φλερτ, η πιθανότητα...
Σου αναφέρω τα πιο ενδεικτικά κλισέ που λέμε και κάτσε σκέψου σε παρακαλώ ποια άλλα μπορεί να χρησιμοποιείς και εσύ, ώστε να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να τα ξεγράψεις μια για πάντα και από το λεξιλόγιο σου, αλλά (!) κυρίως από τη σκέψη σου!
«Δεν ήταν γραφτό».
Εντάξει ναι, μερικά πράγματα δεν είναι γραφτό να γίνουν! Αν είσαι φάλτσα, τότε μάλλον δεν γεννήθηκες σε αυτή τη ζωή για να γίνεις η Μαρία Κάλλας, αλλά (!) αυτό, όταν το θέτεις ως βάση ανάλυσης των ερωτικών σου είναι απλώς υπερβολή! Δηλαδή τι; Ήταν γραφτό να έχετε κοινούς γνωστούς, να γνωριστείτε, να βγείτε ραντεβού, να κάνετε σεξ και να είστε μαζί ένα διάστημα, αλλά κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα η μοίρα αποφάσισε να αποσύρει τη βοήθεια της; Δεν είναι καθόλου αστείο, αφού δυστυχώς το λέμε και το πιστεύουμε πάρα πολλές γυναίκες! Όταν όμως υιοθετείς για μια σχέση που δεν πήγε καλά μια τόσο μοιρολατρική στάση, δεν καταλαβαίνεις ότι στην πραγματικότητα εθελοτυφλείς προκειμένου να αισθάνεσαι εντελώς ανήμπορη μπροστά στο «μοιραίο και αναπόφευκτο» των πραγμάτων, αναβάλλοντας έτσι συνεχώς το να πάρεις την οποιαδήποτε ευθύνη ώστε να εντοπίσεις και να διορθώσεις και εσύ τα τυχόν λάθη σου; Με λίγα λόγια, η μοίρα στην περίπτωση του γκόμενου είναι απλώς ένα άλλοθι, και μάλιστα όχι από τα πολύ πετυχημένα!
«Οι σχέσεις θέλουν πολύ δουλειά».
Αυτή η φράση είναι εξ αρχής πολύ χοντρά λάθος, αφού και μόνο που χρησιμοποιείς τις έννοιες «σχέση»και «δουλειά» στην ίδια πρόταση, καλό δεν το λες, αφού μάλλον –ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνεις ούτε εσύ η ίδια– δεν αντιμετωπίζεις την προσωπική σου ζωή ως ζωή, αλλά (!) ως project! Αν πάλι χρησιμοποιείς τη λέξη «δουλειά» αναφερόμενη στον κόπο που απαιτεί μια σχέση, θέλω να σου πω ότι εδώ και δυο κιλά να θες να χάσεις πάλι κοπιάζεις, κοπιάζεις, κοπιάζεις … πόσο μάλλον! Άσε που δεν το απαιτεί η σχέση! Αυτός ο «κόπος» είναι κάτι που προσφέρεις από δική σου πρωτοβουλία σε έναν άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι!
«Ο έρωτας σε βρίσκει όταν δεν το περιμένεις».
Ναι, ναι …δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αν αποφασίσεις ότι θέλεις να ερωτευτείς και λυσσάξεις με την ιδέα αυτή, αυτό θα γίνει μαγικά στη στιγμή, αλλά (!) και το να μην κάνεις απολύτως τίποτα, να μην φροντίζεις τον εαυτό σου, να μην βγαίνεις έξω και να κλείνεσαι σπίτι σου, να πηγαίνεις ψυχαναγκαστικά στα ίδια μέρη και πάντα με τους ίδιους ανθρώπους, να διαμορφώνεις όλη σου τη ζωή με κέντρο τη δουλειά, μάλλον δεν είναι η λύση! Εκτός αν όντως θέλεις για κάποιον δικό σου λόγο να ερωτευτείς αποκλειστικά έναν ταχυδρόμο, ένα delivery boy,έναν υπάλληλο της ΔΕΗ …έναν άντρα δηλαδή που θα είναι υποχρεωμένος για κάποιον άσχετο λόγο να χτυπήσει την πόρτα σου, μπας και έρθεις και επαληθευτείς και εσύ στο ότι ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα εντελώς ξαφνικά!
«Πρόσεχε τι εύχεσαι!».
Αυτή είναι μακράν η χειρότερη και πιο πεσιμιστική φράση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως οδηγό και για τα προσωπικά σου και γενικά για τη ζωή σου! Δηλαδή τι να προσέξεις; Αν και σε ό,τι ονειρεύεσαι, εύχεσαι και ελπίζεις βάζεις φρένα και περιορισμούς, τότε τι σου απομένει; Άσε με κάτω! Άκου πρόσεχε! Όχι ρε! Δεν προσέχω και σε αυτό! Αμάν πια!
Λοιπόν, εγώ τα είπα και κάπως ξεθύμανα, γιατί έχω βαρεθεί τα κορίτσια να λένε αυτά τα χαζά! Δες και εσύ τι θα κάνεις αγαπημένη, μπας και τα καταφέρουμε να δημιουργήσετε ρεύμα τελικά και ακολουθήσουν όλες σιγά σιγά το δρόμο της επανάστασης κόντρα σε κάθε κλισέ, πριν κλείσετε ομαδικά πρώτο τραπέζι-ράφι.