ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΆΣΕ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΊΞΕΙ


spring κινούμενες εικόνες άνοιξης

spring κινούμενες εικόνες άνοιξης Ο ήλιος επιτέλους βγήκε, η άνοιξη μπήκε στη ζωή μας και εμείς καιρός να βγάλουμε έξω απο την πόρτα το χειμώνα και το γκρίζο της ζωής μας.
Αλλάζουμε διάθεση, με χαμόγελο στην καθημερινότητά μας, 
Click Here
χρώμα και ανανέωση
Μπήκε η άνοιξη για τα καλά. Οι μέρες έχουν μεγαλώσει, ο καιρός είναι γλυκός, ωραίες λιακάδες, πράσινο και λουλούδια παντού, το καλοκαίρι έχει δρομολογηθεί. Όλη αυτή η ωραία ατμόσφαιρα φυσικό είναι να έχει αντίχτυπο και στη διάθεση μας. Το φως, η ζέστη, τα χρώματα, η προοπτική του καλοκαιριού είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Κι όμως, φαίνεται πως σε πολλούς ανθρώπους η άνοιξη και η «καλοσύνη» της δεν έχει αυτές τις ευεργετικές συνέπειες αλλά αντίθετα τους «ρίχνει».  
 παρόλο που ξέρουμε ότι το φως δρα σαν αντικαταθλιπτικό, τόσο καθαρά ψυχολογικά, επειδή μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα όσο και χημικά επειδή επηρεάζει το επίπεδο μελατονίνης στο αίμα μας, ουσία που είναι συνυπεύθυνη για την καλή μας διάθεση.  
Animated_Gifs_paidika_bunny


Δεν είναι λοιπόν περίεργο που υπάρχουν άνθρωποι που αντί να χαίρονται την άνοιξη, νιώθουν περισσότερο θλιμμένοι; Όχι και τόσο.
 Κι αυτό έχει να κάνει με τις προσδοκίες μας, που μπορεί να είναι τόσο σημαντικές ώστε να «πηγαίνουν κόντρα» και στην ίδια τη χημεία του σώματος μας.

Κλείστε την τηλεόραση, ανοίξτε το παράθυρο και πατήστε play σε μουσικές που θα σας κάνουν να απολαύσετε την Άνοιξη, ακόμη κι αν είστε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του γραφείου. Μπορεί οι μελισσούλες και οι πεταλούδες εκεί έξω αυτή την εποχή να καλοπερνούν κι όλη η φύση να βρίσκεται σε… οίστρο, αλλά εμείς –ας μη γελιόμαστε- διανύουμε μια αρκετά δυσοίωνη περίοδο.
 Επειδή όμως, η μουσική αποτελεί την καλύτερη ψυχοθεραπεία, προτίμησα να συνθέσουμε το σάουντρακ της εποχής με μουσικές που θα φέρουν τις πεταλούδες μέσα στο σπίτι μας κι όχι με τέτοιες που θα μας κάνουν να θέλουμε να τις σκοτώσουμε στον τοίχο με την παντόφλα. 
αλλά να αγγίξουν την ψυχή μας.

Ακούστε το τραγούδι εδώ  Bill Withers – «Lovely day» (1977) 
summer-animation-gif
Ακούστε το τραγούδι εδώ  Roy Ayers - «Everybody loves the sunshine» (1976) 

Ακούστε το τραγούδι εδώ  Nina Simone - «Feeling good» (1965) 

Ακούστε το τραγούδι εδώ  Curtis Mayfield - «Move on up» (1970) 
Ακούστε το τραγούδι εδώ  Dexys Midnight Runners - «Come on Eileen» (1982)

Δεν θέλω να χάσω το ξύπνημα της φύσης. ... Όταν η τέχνη 

αντιγράφει τη ζωή και όταν η φύση έχει μπερδευτεί
Animation_Gifs_paidika_spring

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured