ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Δημήτρη Μητροπάνο






Αν έκλεινε κάποιος σε ένα πακέτο πέντε- δέκα μελωδίες που να θυμίζουν Ελλάδα, μία απ' αυτές θα ήταν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου.
Μία σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου έσβησε την Τρίτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών 

Μια από τις μεγαλύτερες φωνές που «γέννησε» ποτέ η Ελλάδα, δεν υπάρχει πια.
 Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που γνώρισε ποτέ αυτός το τόπος, έφυγε από τη ζωή. 
Όπως όλη του η ζωή, έτσι κι ο θάνατος του ήταν «ήσυχος». Δεν προκάλεσε, δεν απασχόλησε ποτέ με τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά του. 
"Αφού στον Όλυμπο οι Θεοί τ' αποφασίσαν..." - "Έφυγε" ο ...Δημητρης Μητροπανος


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948 στην Αγία Μονή, λίγο έξω από τα Τρίκαλα. Ήταν παντρεμένος με τη Βένια, τον φύλακα άγγελό του ως την τελευταία στιγμή. Είχαν δυο κοριτσάκια.

Μεγάλωσε χωρίς πατέρα. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο. Αλλά τότε, έφτασε στα χέρια του ένα γράμμα, σύμφωνα με το οποίο ο πατέρας του ήταν ζωντανός και ζούσε στη Ρουμανία. Το γνώρισε 13 χρόνια αργότερα.

Έζησε δε δύσκολες οικονομικά εποχές. Από πολύ μικρός τα καλοκαίρια δούλευε για να βοηθήσει οικονομικά τη μάνα του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατέβηκε στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Πριν καν τελειώσει το γυμνάσιο, άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.
 Μητροπάνος ανήκε στην κατηγορία των ερμηνευτών που μετέτρεπε τις νότες σε συναίσθημα, τα ρεφρέν σε συγκίνηση. Είχε τη δύναμη να ενεργοποιήσει το σύμπαν ...... 
Καλό Ταξίδι.. Δημήτρη

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured