ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Επιστροφή στη δραχμή.... Θα κάνουν τουρισμό στη μαγική Ελλάδα.




«Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει εκτός ευρωζώνης, αλλά να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτή θεωρεί ως μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση για τη χώρα μας ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ.







«Αυτό θα επέτρεπε στην οικονομία της Ελλάδας να υιοθετήσει ξανά τη δραχμή ως το επίσημο νόμισμα της και, αφού υποτιμηθεί η αξία της έναντι του ευρώ, να κάνει ξανά ελκυστικό τον τουρισμό της στους ξένους ταξιδιώτες», είπε ο Ρογκόφ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως μια πιθανή επιστροφή στο προ 12ετίας νόμισμα θα σήμαινε πως «ο ήλιος θα μπορούσε να λάμψει ξανά στη χώρα, εφόσον δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να επιβιώσει η Ελλάδα μακροχρόνια εντός του ευρώ».

«Τα χρήματα που δαπανώνται για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για να δρομολογηθεί η έξοδός της απ' αυτή», υποστηρίζει μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο επικεφαλής της γερμανικής δεξαμενής σκέψης IFO Χανς-Βέρνερ Σιμ, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μια πρόβλεψη: «αμέσως μετά, η δραχμή θα υποτιμηθεί και η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί πολύ γρήγορα, μετά από μια σύντομη καταιγίδα».



Σκεφτόμουν προχθές τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθούμε ξαφνικά στη δραχμή,το παλιό μας νόμισμα.

Η αλήθεια είναι οτι με το Ευρώ πολλοί πλούτισαν στα γρήγορα λόγω του ότι ήταν δύσκολο για τους καταναλωτές να υπολογίσουν την ισοτιμία,αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι αντίστροφα.
Π.χ σήμερα μια Κυριακάτικη εφημερίδα έχει 4,25 Ευρώ,πολλοί αύριο θα το σκεφτούν να δώσουν 1.500 δραχμές δηλαδή έναν ολόκληρο ''Δία'' ή ''Απόλλων'' και μαζί έναν ολόκληρο πράσινο ''Καποδίστρια''.
Π.χ τα διόδια στο Ρίο-Αντίριο όταν θα κοστίζουν έναν ολόκληρο ''Κολοκοτρώνη''η 5.000 δραχμές πολλοί θα τα περνούν κολυμπώντας!!!!
Για τους παλιούς οι τιμές στα super market θα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη αφού δεν θα έχουν σχέση με αυτές που αφήσαμε πριν 10 χρόνια όπου στο παραπάνω διάστημα αυξηθήκανε ακόμη και 500 με 1000%!!!!!!!!!!!!!
Είναι όντως πολύ περίεργο να δούμε τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση.


















ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured