ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα


Ο ευρωπαϊκός και ο διεθνής Τύπος βρίθει αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας. Οι μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού θέτουν ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη και εμφανίζουν την Ελλάδα σε δρόμο χωρίς γυρισμό.
Αλλά και στην Αθήνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στην κυριολεξία «μας έχουν ξεγράψει» και ότι οι Ευρωπαίοι ασφαλίζονται έναντι της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποτέλεσμα ενισχύει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στη φάση πολιτικής αστάθειας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όλοι αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση των διερευνητικών εντολών είναι καθαρά εκλογική και δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα.

Αλλά αν είναι έτσι, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Το γοργόν και χάριν έχει. 
Ας πάμε με διαδικασίες εξπρές σε νέες εκλογές ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιλυθεί, (όπως επιλυθεί) το πολιτικό πρόβλημα και να βαδίσει η χώρα όποιο δρόμο επιλέξει. Καθυστερήσεις και παιγνιδάκια δεν επιτρέπονται πλέον.Τα πληρώσαμε πολύ ακριβά έως τώρα, φθάνει πια!


Γίνεται βρασμός μεταξύ Γάλλων και Γερμανών. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα βραχυπρόθεσμα το έχουν οι Γάλλοι. Οι Γερμανοί όχι και τόσο στο εγγύς μέλλον. Οι πολιτικοί σκέφτονται πάντα βραχυπρόθεσμα. Απ τη μια ο νeο εκλεγμένος Ολαντ και από την άλλη η υποψήφια Μερκέλ, και δέχονται και οι δυο διαφορετικές πιέσεις από τους πολίτες τους. Στη μέση η Ελλάδα. Οι Γάλλοι θέλουν να σωθούμε για να μην βουλιάζουν και αυτοί. Οι Γερμανοί θέλουν να μας ξεφορτωθούν για να προσπαθήσουν να γλυτώσουν τους άλλους, κυρίως Ιταλία και Ισπανία. Όσο για την Ελλάδα, ζορίζουν τα πράγματα, ειδικά αν ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα πια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σε βάρος των πολιτών, είτε η χώρα εξακολουθήσει να δανείζεται με σκληρούς και επώδυνους όρους, είτε οδηγηθεί στην χρεοκοπία μέσω των λανθασμένων κινήσεων των εκάστοτε τιμονιέρηδων, που αυτοί κρίνουν... κάθε φορά τον τρόπο που θα κινηθούν, ενημερώνοντας τους πολίτες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οπότε για εμάς είναι...Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured