Η σουρεαλιστική εμπειρία του επιχειρείν στην Ελλάδα.....
Προσπαθώντας να αντιληφθεί κανείς το 'επιχειρείν´ ή 'entrerpreneurship' στην Aγγλικήν (όπως αναφέρεται σε όλα τα εγχειρίδια Business Administration, Finance) Επιχειρηματικότητα είναι η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα και από αυτή τη διαδικασία να προκύψει και οικονομικό κέρδος. Περιλαμβάνει σαν βήματα την Καινοτομία, την ηγεσία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, ξεκινά από μια ιδέα, έναν άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων, έρευνα αγοράς για τον ανταγωνισμό, εύρεση χρηματοδότησης και τελικά υλοποίηση της ιδέας και κέρδος
Μια βόλτα στην γειτονιά σας και αρκεί να ανακαλύψετε όχι μόνο τον αριθμό που αναπτύσσονται, εξελίσσονται και μεταλλάσσονται, αλλά πως σαν είδος επικρατεί και πολλά παραδοσιακά εστιατόρια μετατρέπονται σε 'souvlaki boutiques' και πως καφετεριες κάνουν τζίρους που θα ζήλευαν μικρομεσαίες βιοτεχνίες ή γραφεία παροχής επιστημονικών υπηρεσιών (Δικηγορικά, Τεχνικά, Φοροτεχνικά γραφεία) ακόμα και πετυχημένα franchises.
Λειτουργώντας αντίστροφα και βλέποντας το επιχειρηματικό τοπίο στην Ελλάδα, και αφαιρώντας τις επιχειρήσεις που έχουν σαν μοναδικό πελάτη το Ελληνικό Δημόσιο είτε με την μορφή παροχής υπηρεσιών είτε προμηθειών, ένα μόνο είδος ευδοκιμεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια. 'ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ & ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ'
Για την ορθή τελική αδειοδότηση μια τέτοια επιχείρηση χρειάζεται να περάσει από 7 κατ' ελάχιστον υπηρεσίες-φορείς-οργανισμούς Δημόσιου χαρακτήρα όπως: Εφορία-έναρξη, πολεοδομία-επαγγελματική χρήση, Δήμος Δ.Σ-έγκριση, Υγειονομικό, ΑΕΠΙ, Πυροσβεστική, Την ανάγκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με άμεσα και δραστικά μέτρα Άδεια μουσικών οργάνων. Πολλές λειτουργούν με άδεια αναψυκτηρίου.