ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Κρυφόπτωχοι,πρώην νοικοκυραίοι


Ο κ. Δημήτρης είναι συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος. Κάθε απόγευμα που βγαίνει "βόλτα", αντί για περαστικούς και αυτοκίνητα ψάχνει τους κάδους απορριμάτων. «Στην αρχή 
ντρεπόμουν, έσκαβα το κεφάλι. Αν κάποιος ερχόταν για να πετάξει σκουπίδια, έφευγα. Τώρα δεν με ενδιαφέρει. Όλα είναι θέμα συνήθειας.Αλλά ό,τι βρίσκει κανείς,... καλό είναι. 
Έχω μαζέψει έπιπλα  μπαούλα που είχαν πεταχτεί και τα έδωσα σε έναν παλιατζή. Λίγα λεφτά, αλλά από το τίποτα. Φαγητό δεν μαζεύω, αυτά τα παίρνουν οι ξένοι. Περνάω δύο μέρες την εβδομάδα από ένα φούρνο και μου δίνει ψωμί και γλυκά που έχουν ξεμείνει. Έχω κάνει και συμφωνία με έναν σουβλατζή και μου πουλάει τυλιχτά με ένα ευρώ χωρίς απόδειξη».
«Το καλύτερο είναι τα άδεια μπουκάλια γιατί μπορούν να πουληθούν αμέσως, 14 λεπτά το ένα. Μια φορά είχα μαζέψει περισσότερα από 50 μπουκάλια στο Πεδίον του Άρεως, από κάποια παρέα που έτρωγαν κι έπιναν..(ήταν μια καλή μέρα)
Εμπιστευτικά ..Η οικογένεια και οι φίλοι του δεν γνωρίζουν για τις "βραδινές βόλτες" του, το κρατάει μυστικό «για να μη στενοχωρεθούν».
Μία νέα «τάξη» κατοίκων της μεγαλούπολης, ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα ούτε για βασικές ανάγκες -όπως τρόφιμα και φάρμακα- αλλά το κρύβουν επιμελώς από γνωστούς και φίλους, αναπτύσσεται αθόρυβα δίπλα μας. Είναι οι κρυφόπτωχοι. Συναντώνται ακόμα και στις πλούσιες περιοχές, όπως η Κηφισιά, το Κολωνάκι και η Βούλα. Ορισμένοι είναι και πρώην «επώνυμοι». Με σιδερωμένο παντελόνι, γυαλισμένα παπούτσια και γενικά φροντισμένη εμφάνιση, κάνουν τη «βραδινή βόλτα» για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Αυτοί ήταν πρώην νοικοκυραίοι που τους κατάντησες.... κρυφόπτωχους..Κε Στουρνάρα


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured