ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

"Φορομπήχτες" και «τσεκουρι» στους πολιτες


Μισθωτοί και συνταξιούχοι δείξτε ψυχραιμία. Και εσείς γονείς... κατανοήσετε ότι πλέον τα παιδιά σας είναι τεκμήριο. Δηλαδή κάτι μεταξύ πολυτελούς ΙΧ και εξοχικού.
Πόσο φόρο να δώσει κανείς σ αυτό το απίθανο κράτος. Φορολογία κατά την δημιουργία εισοδήματος, φορολογία στην κατανάλωση, φορολογία στις καταθέσεις, φορολογία στην απόκτηση ακίνητου, φορολογία στην κληρονομία,έκτακτη φορολογία ακίνητης περιουσίας που γίνεται μόνιμη.Ζούμε μια τρέλα. Είναι να απορείς πως με τόσες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, μπορεί και επιβιώνει. Και να έπιαναν τόπο οι θυσίες, ντέφι να γίνει, αλλά φευ, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η ειρωνεία είναι ότι προσδοκούν και ξένες επενδύσεις και επαναπατρισμό κεφαλαίων με το παρόν φορολογικό καθεστώς.και όπως λέει και λαός μας...
ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος
Έχει σκεφτεί κανείς πως η Οικοδομή, πέρα από το ότι κινεί την Αγορά και μειώνει την ανεργία, η Ελλάδα είναι μια από τις πιο Σεισμογενείς Χώρες παγκοσμίως και έχει ανάγκη για Νέα Σύγχρονα Κτήρια; Δεν είμαστε σαν την Βόρεια και Δυτική Ευρώπη Κύριοι, όπου έχουν Κτίρια κατοικήσιμα, ακόμα και αν είναι 200 χρόνια και πλέον.. Εκεί βλέπετε δεν ξέρουν τι σημαίνει Σεισμός. Αν υπήρχαν οι ίδιοι φόροι με Ευρώπη, ποιός θα έχτιζε; Πού θα μέναμε; Πόσο θα είχε κλείσει η ψαλίδα με την Ευρώπη;; Αυτά ας τα δουν κάποιοι φωστήρες που μιλάνε για φόρους αλά Ε.Ε..
Διερωτώμαι, αν αυτοί που μας διοικούν, έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα του μέσου Έλληνα Πολίτη. Με φορολογία  αντίστοιχη ως προς τα εισοδήματα των πολλών και κραδαίνοντας απειλητικά τον βούρδουλα στον φτωχό και τον μικρομεσαίο , ότι θα χάσει την κατοικία του για δυσανάλογα χαμηλές οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα καταφέρουν παρά να συσσωρευτούν εναντίον τους το μίσος του Πολίτη , που αγωνίζεται να επιβιώσει . Ο μικρομεσαίος Πολίτης βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό από ένα ανάλγητο κράτος , που στηρίζει φανερά τους έχοντες, με το λαθρεμπόριο καυσίμων ακόμα να ανθεί, ΄Τελευταία μάθαμε πως το Mall του Λάτση είναι παράνομο χωρίς πρόβλημα. Εκσυγχρονισμός του κράτους ή Μεσαίωνας ;
Και το κράτος ανίκανο να συντάξει ένα σύγχρονο φορολογικό νομοσχέδιο. Που 
θα κατανέμει δίκαια τα βάρη. Που δεν θα απομυζά τους ίδιους και τους ίδιους. Που θα είναι σταθερό και για τον ιδιώτη και για τον επιχειρηματία.
Τα... τελευταία 160 χρόνια -δηλαδή από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους- καμιά κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να φορολογήσει δίκαια τους Έλληνες πολίτες.
Οπότε υπομονή... Κάτι μπορεί να γίνει στα επόμενα 100 χρόνια...

ΑΝΕΜΟΣ



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured