ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Βακαλάος σκορδαλιά για την 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ



Υλικά:
• 700 γρ. βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος... η....
1 φύλλο μπακαλιάρου παστού (1 κιλό, περίπου)
• 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες
• 8 σκελίδες σκόρδο
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 2 κουτ. γλυκού αλάτ
• 1 κουτ. σούπας εστραγκόν αποξηραμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξύσμα lime)
• ½ κόκκος μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 20 γρ. χυμός λεμονιού
• 100 γρ. μαργαρίνη
• Λίγο λευκό αλεύρι (τύπου σκληρό) για το πανάρισμα

Προετοιμασία:

Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση: βακαλάος 
ξαλμυρισμένος.
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.

Εκτέλεση:μπακαλιάρου παστού
Αποβραδίς, κόβετε τον μπακαλιάρο σε φέτες και τον βάζετε να ξαρμυρίσει σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Μέχρι την επομένη, φροντίζετε να αλλάξετε το νερό 2-3 φορές ακόμη....Την άλλη, μέρα αφαιρείτε την πέτσα, τα κόκαλα και την ουρά του μπακαλιάρου, τα οποία κρατάτε στην άκρη για να τηγανησετε..

Για την σκορδαλιά: Νο1
Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά: σε μπόλικο νερό που βράζει βάζετε 1 κουτ. σούπας αλάτι και κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες. Βράζετε για 22 λεπτά περίπου και προσθέτετε τα σκόρδα. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Σε ένα μπλέντερ λιώνετε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, χωρίς να τα στραγγίξετε ιδιαίτερα από τα νερά τους, για να μην σφίξουν. Προσθέτετε το πιπέρι, το αλάτι, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Για την σκορδαλιά: Νο2
Για την σκορδαλιά, χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο, με λίγο αλάτι, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε σε δόσεις τις βρασμένες πατάτες και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά το ξίδι και το ελαιόλαδο, έως ότου ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τον ζωμό του ψαριού λίγο λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μελάτη η αλιάδα.
Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση, αν είναι απαραίτητο, με αλατοπίπερο και ξίδι.
Βακαλαος
Ετοιμάζετε τα φιλέτα: περνάτε τα καλά στραγγισμένα φιλέτα από το αλεύρι, καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες, και στη συνέχεια τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Γυρίζετε τα φιλέτα προσεκτικά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα φιλέτα και συνοδεύετε με τη σκορδαλιά πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγη γλυκιά πάπρικα.
Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά
Tips:

Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε τα φιλέτα από κουρκούτι μπύρας και να τα τηγανίσετε. Για το συγκεκριμένο πανάρισμα θα χρειαστείτε 1 κουτάκι μπύρας (330ml) και 100 γρ. μίγμα παναρίσματος. Χτυπάτε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν χυλός, πανάρετε τα φιλέτα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

πηγή

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured