Anemos ...Something's Cooking 4u
Αύριο έχω καλεσμένους και τι καλύτερο από ένα ...Υπέροχο οικογενειακό φαγάκι καλή παρέα και κρασάκι ~ με χωριάτικο κόκορα έχει άλλη νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
1 κόκορας αλανιάρης 2 κιλά περίπου κομμένος σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτές
3 φύλλα δάφνη
2 ποτήρια κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τον ξεπλένουμε και τον στεγνώνουμε.Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Τον μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει, ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με τον κόκορα, ανάβουμε τη φωτιά και μόλις τσιτσιρίσει το λάδι σβήνουμε το φαγητό με το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και μια κούπα νερό και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, ελέγχοντας πότε-πότε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και μια κούπα νερό και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, ελέγχοντας πότε-πότε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
καλή όρεξη
ΑΝΕΜΟΣ