Φράουλες Μικρές, σφικτές,
κατακόκκινες, τραγανές, ζουμερές.
Προσοχή να μην είναι Μανωλαδας μένουμε πιστοί στο μποϊκοτάζ Δες Εδω...
Προσοχή να μην είναι Μανωλαδας μένουμε πιστοί στο μποϊκοτάζ Δες Εδω...
Βρήκα στη λαϊκή της γειτονιάς μου Κόκκινες, ζουμερές φράουλες Κάμποσες έφαγα πρόχειρα ξεπλυμένες από τη βρύση τις υπόλοιπες κρατήθηκα να φτιάξω την τάρτα που είναι απολύτως κατάλληλη για μένα, που με τη ζαχαροπλαστική δεν τα πάω και πολύ καλά. ..Φράουλες μαζί με νόστιμη και εύκολη κρεμα– τι καλύτερο;
Τι χρειαζόμαστε: 500 γραμμ. φράουλες
Για τη ζύμη
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γραμμ. ζάχαρη
1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
300 γραμμ. γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή......
Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος καιτην βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας!!
Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα...γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τις φράουλες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες κομμάτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγο πριν τις
σερβίρετε, για να μείνει τραγανή η βάση
Απολαύστε τες...ζουμερές φράουλες της εποχής.
Σκέτες ή με ζάχαρη, με σοκολάτα ή σαντιγύ, ...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τι χρειαζόμαστε: 500 γραμμ. φράουλες
Για τη ζύμη
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γραμμ. ζάχαρη
1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
300 γραμμ. γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή......
Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος καιτην βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας!!
Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα...γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τις φράουλες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες κομμάτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγο πριν τις
σερβίρετε, για να μείνει τραγανή η βάση
Απολαύστε τες...ζουμερές φράουλες της εποχής.
Σκέτες ή με ζάχαρη, με σοκολάτα ή σαντιγύ, ...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ