ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Σαν να ήταν φράουλες


ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ  ΑΝΕΜΟΣ
«Φράουλες Μανωλάδας και αίμα. Ας γράφουν και ας λένε μερικοί ρομαντικοί για το μαφιόζικο τρόπο οργάνωσης των μεγαλεμπόρων φράουλας εκεί στην Ηλεία. Κανείς δεν τολμάει να τους αγγίξει. Ξύλο στους εργάτες που κάνουν λόγο για τα δικαιώματά τους και τις άθλιες συνθήκες διαμονής και εργασίας, επιθέσεις στους δημοσιογράφους που επιμένουν να χώνουν τη μύτη τους στα φραουλοχώραφα, κράτος εν κράτει με μπράβους, περιπολίες, όπλα, μέχρι και δυναμίτες. Κάτω από τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών του στωμύλου Χρυσοχοΐδη, που προφανώς δεν ακούει για τα όσα γίνονται στην Μανωλάδα. Εμείς όμως εδώ μπορούμε να δώσουμε τη λύση και να τους γονατίσουμε, χωρίς να κουνήσουμε καν το δαχτυλάκι μας. Άμα ξέρεις τι συμβαίνει, πόσοι άνθρωποι υποφέρουν για να έλθουν στα χέρια σου αυτές οι γαμ...-φράουλες, σου πάει να τις αγοράσεις και να τις τρως αμέριμνος και με λίγη σαντιγί να σου πασαλείβει το επάνω χείλι; Άφησέ τες εκεί που είναι στα κουτάκια τους. Μέχρι να δεχτούν οι τύποι να τους γίνεται έλεγχος και να πηγαίνει όποιος θέλει στα μέρη τους χωρίς να κινδυνεύει. Το επάνω χέρι το έχουμε εμείς και μπορούν να το νιώσουν αυτό».
Θαρρείς πως τα έχω χαμένα φίλε αναγνώστη και μπέρδεψα τον αγαπημένο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη με τον τρυφερό και αποτελεσματικό κ. Δένδια επάνω στην αγανάκτησή μου για τα ωραία που συμβαίνουν στη χώρα μου; Γιατί δεν είναι λίγο να έχουμε σήμερα 29 τραυματίες εντελώς αθώους. Δεν ισχύουν εδώ οι συνηθισμένες εξυπνάδες ότι δεν φταίνε όλοι οι παραγωγοί εκεί κάτω και δεν είναι καλό για την Ελλάδα και άλλα τέτοια κλασικά. Είναι όλοι ένοχοι. Ήξεραν και βολεύονταν κάνοντας πως δεν ξέρουν. Παραγωγοί, αστυνομικοί, δήμαρχοι, βουλευτές της περιοχής, οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ που διακινούν τις φράουλες, και όσοι δημοσιογράφοι έκαναν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (δείτε πάντως κι αυτό).
Δεν θα πρέπει να χαριστούμε σε κανένα. Αρχίζουμε λοιπόν από το να μην αγοράσουμε γι’ αυτή τη χρονιά ούτε μία φράουλα. Να τους μείνουν στα ψυγεία, στα φορτηγά και στα θερμοκήπια. Άλλωστε ακόμη και τα σούπερ-μάρκετ δεν μας έχουν κάνει και λίγα. Πρώτη απαίτηση είναι να παρουσιαστούν οι δράστες, να συλληφθούν και να οριστεί η δίκη τους σύντομα. Να αρχίσουν ενέργειες από όλους εκεί κάτω για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Να μην απελαθούν τα θύματα για να δίνουν κατάθεση και να αποζημιωθούν υποβάλλοντας αγωγές). Και τον επόμενο μήνα να βγουν οι παραγωγοί της Ηλείας να μας πουν τι αλλαγές θα γίνουν. Τώρα το ότι ο Δένδιας θα πάει εκεί κάτω στάχτη στα μάτια μας είναι και θα πρέπει να τον πάρουν όλοι μαζί με τις… φράουλες γιατί φυσικά ο καθένας Έλληνας θα έπρεπε να τον ρωτήσει: Χθες έμαθες για τα όσα γίνονται εκεί κάτω; Και το ναι και το όχι βέβαια απλά θα αναδείκνυε το πόσο θλιβερά ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του ο κ. Υπουργός. Αλλά άλλο Μανωλάδα άλλο Σκουριές.
Λιώστε τους ενόχους σαν να ήταν φράουλες. 

Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
Πηγη protagon

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured