ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Εκλογές 2012.



Οι πιο πρωινοί θα έχουν ήδη ψηφίσει, άλλοι -όπως εγώ- θα το αφήνουν για αργότερα, αλλά το ιστολόγιο χρωστάει να ανεβάσει κάτι το εκλογικό, έστω και για να χρησιμέψει για την υποδοχή του σχολιασμού σας, τόσο για τη μέρα των εκλογών όσο και για τα αποτελέσματα, όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν, πρώτα ως εκτιμήσεις από τις σφυγμομετρήσεις εξόδου και μετά ως πραγματικά αποτελέσματα, σε αυτές τις εντελώς απρόβλεπτες εκλογές, τις πιο ρευστές από… από πότε άραγε; Ίσως τις πιο ρευστές μεταπολεμικά.

Διάλεξα μια γελοιογραφία σαν μοναδικό σχόλιο, μια γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε μιαν άλλη μέρα εκλογών, πριν από 54 χρόνια, σχεδόν τέτοια μέρα όπως σήμερα, στις 11 Μαΐου 1958, στο Βήμα, μια γελοιογραφία του μεγάλου Φωκίωνα Δημητριάδη:
Όπως και αμέτρητοι άλλοι γελοιογράφοι, ο Φ. Δημητριάδης προσωποποιεί τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντάς τον να φοράει φουστανέλα και τσαρούχια. Εδώ ο Λαός είναι ξαπλωμένος στις μαξιλάρες ενός πολυτελέστατου κουρείου, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί, με τις άσπρες μπλούζες της δουλειάς, τον υπηρετούν:

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τού κάνει πεντικιούρ, ενώ ο Παν. Κανελλόπουλος μανικιούρ. Ο Ιωάννης Πασαλίδης, ηγέτης της ΕΔΑ, τον ξυρίζει, ενώ ο Γεώργιος Παπανδρέου τού βάζει κολόνια. Αέρα κάνει ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ενώ ο Στέφανος Στεφανόπουλος τού βουρτσίζει τα παπούτσια και ο Σπύρος Μαρκεζίνης φέρνει τον καθρέφτη. Δυσκολότερο, τουλάχιστον για μένα, είναι να βρεθούν οι άλλοι πολιτικοί, π.χ. αυτός που βουρτσίζει το φέσι του πελάτη και ο άλλος που του βουρτσίζει τα μανίκια. Όποιος ξέρει ας πει. Κάποιος πρέπει να είναι ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, αρχηγός του Κόμματος Αγροτών και Εργαζομένων, που συμμετείχε στον κεντρώο συνασπισμό ΠΑΔΕ, κάποιος άλλος ίσως είναι ο Σάββας Παπαπολίτης, της ΕΠΕΚ (στον ίδιο συνασπισμό). Ένα άλλο ενδεχόμενο κοινό στοιχείο είναι ότι στις ρευστές εκλογές του 2012 η αριστερά μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση πρωταγωνιστή. Σε λίγες ώρες θα το ξέρουμε, θα έχει έρθει η ώρα της πληρωμής.....

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured