ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ


«Με τις επικείμενες εκλογές σε Γαλλία, Ελλάδα και πλέον και την Ολλανδία, το πολιτικό σκηνικό της Ευρωζώνης εξαρτάται σημαντικά από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας., 
 «τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γαλλία, το ποιος θα εκλεγεί τελικά είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Στη Γαλλία, η διαδοχή του Φρανσουά Ολάντ από τον Νικολά Σαρκοζί είναι σχεδόν σίγουρη, ειδικά μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών  
 Ο Ολάντ υπόσχεται μία προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο σταθερότητας, ώστε να απεγκλωβίσει την Ευρώπη από το ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας. Κατηγορεί τη Γερμανία για τη συνταγή της ύφεσης, ωστόσο φροντίζει να μην καλλιεργεί αυταπάτες και δεν ισχυρίζεται ότι μπορεί να πετύχει κάτι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ.«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω», λέει, «είναι μία επίσκεψη στο Βερολίνο!».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή εμφάνιζαν τον Ολάντ να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί και στον πρώτο γύρο με 28% έναντι 26%.
Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο ποσοστό 14% με 17% και θα αναμετρηθεί για την τρίτη θέση με τον υποψήφιο της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέσα από την εκλογή του η Γερμανία χάνει τον πολύτιμο σύμμαχο που είχε βρει στο πρόσωπο του Σαρκοζί, που μέχρι στιγμής συμφωνούσε σχεδόν στα πάντα με την Άνγκελα Μέρκελ. Η εκλογή του Ολάντ, το πιθανότερο, θα σημαίνει ότι η αρμονική σχέση μεταξύ των πολιτικών Γαλλίας και Γερμανίας φτάνει στο τέλος της»
 
Επίσης, «από την άλλη, η Ευρώπη περιμένει ακόμη πιο ανυπόμονα τις εκλογές της Ελλάδας.... Το ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι είναι το εξής: 
Η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, στα οποία βασίζεται το σχέδιο διάσωσης της χώρας, ή θα επιλέξει την έξοδο από το Ευρώ;”. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, η χώρα θα πρέπει να αυτο-υποστηριχθεί και να καταφύγει σε άλλους διεθνείς επιχειρηματικούς εταίρους. Με τη σειρά της, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει ντόμινο στην Ευρωζώνη, με άλλες χώρες της Ένωσης να ακολουθούν τα βήματα της Ελλάδας. 
Αυτή η αλυσιδωτή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει και άλλες χώρες σε στάση αναμονής και επιτήρησης, ή ανάλογα με την επιτυχία του ελληνικού εγχειρήματος, θα μπορούσε να ενσταλάξει σιγουριά για ανεξαρτησία από την Ευρωζώνη»
Η αντιπολίτευση στη Γερμανία πανηγυρίζει τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ καθώς αυτή εκλαμβάνεται από τους αντι-μερκελικούς ως σημάδι κατάπτωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

"Η επιτυχία του Ολάντ και οι σημερινές εκλογές στην ελλαδα ....σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας -μη συντηρητικής- πολιτικής εποχής για την Ευρώπη"



ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ..ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ. 








ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured