ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Νοθεία την ημέρα των εκλογών ?... η ψήφος των μεταναστών ?...





Γενικά εγείρονται πολλά ερωτήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών όπως: 


α) Ποιός ελέγχει τους δικαστικούς αντιπροσώπους? Πόσο "ανεξέρτητοι" είναι οι δικαστικοί? Πειράζουν τις ψήφους? Πειράζουν τα δεδομένα? Πειράζουν γενικά τα "χαρτιά"?
β) Ποιός ελέγχει την Singular Logic που βγάζει τα ποσοστά των κομμάτων? Κομματόσκυλα? Άσχετοι? Σχετικοί? Κανείς?,
γ) Τι γίνεται με την ψήφο των μεταναστών? Υπάρχουν μετανάστες που με την απειλή της απέλασης Ελληνοποιούνται και υποχρεώνονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ / ΝΔ? 
δ) Τι γίνεται με την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς? Και πολλά άλλα. 


Για τους δικαστικούς αντιπροσωπους από όσο ξέρω σε κάθε εκλογικό τμήμα υπάρχουν αντίστοιχοι ρουφιάνοι από παρατάξεις (σχεδόν πάντα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και μετά είναι και οι εφορευτική επιτροπή. 

Κάθε κομματικός κρατάει την δική του καταμέτρηση, πέρα της επίσημης του δικαστικού. Στο τέλος αναγνώσκονται τα συγκεντρωτικά που έχει ο καθένας, και μόνο αν συμφωνούν ολονών, τελειώνει η διαδικασία. Στη συνέχεια συμπληρώνονται ακόμα κάποια έγγραφα και μαζί με τις καταστάσεις μπαίνουν στον ίδιο φάκελο. Ο φάκελος μαζί με κάθε ψήφο μπαίνουν σε έναν μεγάλο σάκο και τον οποίο αναλαμβάνει να παραδώσει ο δικαστικός στη νομαρχία. Από τη στιγμή εκείνη και μετά δεν ξέρω τι γίνεται. Αλλά λίγο απίθανο να πειράζουν οι δικαστικοί τα αποτελέσματα, έχουν φάει 15 ώρες στο πόδι, σιγά μην ασχοληθούν. Θα πάνε να πετάξουν τον σάκο και θα φτάσουν σπίτι τους κατά τις  Η καταμέτρηση είναι εγκυρότατη. Τώρα τι κάνει η νομαρχία και η κάθε Singular, δεν ξέρω. 
Αλλά με τόσα αντίγραφα μπορεί κάποιος να διασταυρώσει εύκολα τα αποτελέσματα. Και δεν χωράει καμία δικαιολογία από τη νομαρχία του στυλ, τα μπερδέψαμε τα καταστρέψαμε κλπ. Είναι σαν να σου λένε νοθεία.



Τώρα τι γίνεται με τη ψηφώ των μεταναστών και των Ελλήνων της διασποράς?
Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι ζουν 906.000 ξένοι υπήκοοι (8,1% του συνολικού πληθυσμού), εκ των οποίων 577.000 είναι αλβανικής υπηκοότητας (63,7% των ξένων υπηκόων), 22.300 ουκρανικής (2,5%) και 17.200 γεωργιανής (1,9%). Το 1,4% των ξένων που ζουν στη χώρα μας είναι υπήκοοι άλλου κράτους-μέλους και το 6,7% τρίτων χωρών. 

Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώση ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές, σε όσους ζουν “νομίμως” στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.
Η πρώτη κατηγορία αφορά (χωρίς να εξειδικεύσω τις λεπτομέρειες) σε 250.000 παιδιά σήμερα. Φυσικά όσο γεννιούνται παιδιά και μεγαλώνουν και περνούν τα 18 χρόνια, αυτός ο αριθμός διαρκώς θα αυξάνεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να δώση εφ άπαξ δικαίωμα, αλλά να αλλάξη τον Κώδικα Ιθαγενείας, άρα συνεχώς θα μεγαλώνη αυτός ο αριθμός στο διηνεκές. Επειδή δε οι μετανάστες κατά κανόνα κάνουν και πολλά παιδιά αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο μέλλον.

Η δεύτερη κατηγορία, κατά την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αφορά σήμερα στα 300.000 άτομα. Σήμερα, διότι μέχρι το τέλος της τετραετίας ολοένα και περισσότεροι θα συμπληρώνουν το διάστημα της “νομίμου” τριετίας. Οι “νόμιμοι” μετανάστες στην Ελλάδα κατά την Ε.Ε. είναι 890.000. Άρα σε βάθος τριετίας το πολύ, όλοι αυτοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι από την στιγμή που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα έχουν και την πολιτική δύναμι να επηρεάζουν την εκλογή των Δημάρχων είναι πια θέμα ελαχίστου χρόνου να αποκτήσουν και πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Νομίζω ότι είναι βέβαιον, ότι όλοι αυτοί θα ψηφίζουν, αν όχι από τις επόμενες τουλάχιστον από τις μεθεπόμενες εθνικές Εκλογές.

Στην διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/ μπορείτε να διαβάσετε και να συμμετάσχετε στην δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το θέμα της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών.
Άρα ομιλούμε για ένα σύνολον ψηφοφόρων σε βάθος τετραετίας 1.100.000 άτομα, που όμως διαρκώς θα αυξάνεται.

Δεν είναι δα και τόσο γενναιόδωροι, γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν....
«Εμείς έχουμε τη μαγική συνταγή», «Μην κοιτάτε τι έχει γίνει ως τώρα, ...
 όπλο μας δεν είναι ούτε οι μούντζες, ούτε τα γιαούρτια, αλλά η ψήφος μας. .... 

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured