ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ


Χαλαρώστε και απολαύστε το! -
Το να περνά κάποιος που έχει υπέρταση μισή ώρα την ημέρα ακούγοντας μουσική και αναπνέοντας αργά, μπορεί να τον βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Αυτό προέκυψε από νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε σε 28 ενήλικες που ελάμβαναν φάρμακα για να ελέγξουν την ελαφριά υπέρταση που εμφάνιζαν.
Αρχικά οι εθελοντές φόρεσαν συσκευή που κατέγραφε για 24 ώρες την αρτηριακή τους πίεση. Στη συνέχεια, τους δόθηκε CD που περιείχε κλασική, κέλτική και ινδιάνικη μουσική. Όλα τα τραγούδια που έπρεπε να ακούσουν είχαν παρόμοιο, αργό ρυθμό, σημειώνει ο Καθηγητής Pietro A. Modesti, του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.
Οι ασθενείς άκουγαν μουσική για μισή ώρα την ημέρα επί ένα μήνα και ανέπνεαν αργά, εκπνέοντας στο διπλάσιο χρόνο σε σχέση με την εισπνοή. Στο τέλος του μήνα οι ασθενείς φόρεσαν ξανά τη συσκευή που κατέγραφε την πίεση. Η αρτηριακή πίεση βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας. Όταν τελείωσε το πείραμα, η μέση συστολική πίεση είχε μειωθεί κατά τρεις μονάδες και η διαστολική κατά τέσσερις, κατά μέσον όρο.
Είκοσι ασθενείς που αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου δεν άκουσαν μουσική ούτε έκαναν ασκήσεις αναπνοής. Η πίεσή τους δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δυο παράγοντες έπαιξε πιο σηματνικό ρόλο. Όπως σημειώνει ο ερευνητής, η αντιυπερτασική επίδραση πρέπει να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της μουσικής και των ασκήσεων αναπνοής.
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured