ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Κυνηγητό» στους ελευθερους επαγγελματιες !!!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, λεει...στο εξής όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό φάκελο, στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες -λογαριασμοί εισιτήρια, αποδείξεις σούπερ μάρκετ- και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.!!!!!!!!!!!!
Η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο με τη συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, του γνωστού IRS.
Όλες οι αλλαγές θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα για να κατατεθεί στη Βουλή και να ισχύσει άμεσα.
Με ειδικές διατάξεις θα ελέγχονται οι offshore και οι διαχειριστές τους, καθώς και τα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα και πηγές του εξωτερικού. Για την πραγματοποίηση των ελέγχων θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα 65 μικρά περιφερειακά κέντρα ελέγχου.
Το παραπάνω μέτρο βρωμάει  και δείχνει τρόπο σκέψης γραφειοκράτη ορμώμενος από μουχλιασμένο και ανήλιαγο γραφείο (και δη αμερικανοσπουδασμένου). Σε ανοιχτή οικονομία με κοινό με άλλες χώρες νόμισμα και με ημιανοικτά σύνορα δεν μπορείς να γίνεις “πατερούλης”, υποχρεώνοντας όλους τους καταναλωτές να συναλλάσσονται μέσω τράπεζας.
Το χρήμα, ως μετρητό, εφευρέθηκε για να καλύπτει κάποια κοινωνική ανάγκη, λειτουργεί έτσι εδώ και αιώνες και δεν μπορεί να ανακοπεί η χρήση του με υπουργικές αποφάσεις. Αυτό ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι τρέχοντες κ

Βγω έχω να πω τα  εξής......
Κάθε έμπορος που κλείνει,δείτε τι προκαλεί.
Φεσώνει (αναγκαστικά)προμηθευτές που αυτοί με την σειρά τους αθετούν άλλες υποχρεώσεις τους.
Μένουν άνεργοι οι υπάλληλοι,έστω ένας η δυο για τα μεσαία μαγαζιά,μειώνεται η δουλεία του λογιστή που κρατούσε τα βιβλία,,του συνεργείου που καθαρίζει το μαγαζί,της ΔΕΗ,του ΟΤΕ,της ΕΥΔΑΠ,του τυπογραφείου για προωθητικές ενέργειες κλπ
Εκεί που το κράτος εισέπραττε ασφαλιστικές εισφορές για τους υπάλληλους,,ΦΠΑ,ασφαλιστικές εισφορές του εμπόρου,φόρο από τις περαιώσεις,έμμεσους και άμεσους φόρους από το χρήμα που κυκλοφορούσε μέσω του μαγαζιού κλπ, τώρα μένει να πληρώνει επιδόματα ανεργίας.
Ο ιδιόκτητης του ακίνητου,αν του μείνει αδειανό(όπως πολλά μένουν επ αόριστον)χάνει το εισόδημα που θεωρούσε σταθερό και αθετεί και αυτός τις υποχρεώσεις του,συν ότι το κράτος χάνει το έσοδο από την φορολογία του ενοικίου.(που δεν μπορεί να κρυφτεί).
Και ας μην ξεχνούμε ότι το κράτος ανέκαθεν θεωρούσε τον έμπορο φοροφυγάς και γιαυτό οι περαιώσεις κάθε λίγο και λιγάκι,γιαυτό και τα υπέρογκα πρόστιμα του ΣΔΟΕ ακόμα και για μικρές παραβάσεις κλπ.
Δηλαδή,παρόλο που ο έμπορος όντως φοροδιεφευγε,το κράτος φρόντιζε να πάρει το μερτικό του με διαφόρους τρόπους.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής των μεσαίων ΕΕ η επιχειρησεων,οταν ΔΕΝ συνοδεύεται με μείωση των φόρων σε επίπεδα βιώσιμα,απλοποίηση του συστήματος επιβολής φόρων,όταν γίνεται αποσπασματικά και πρόχειρα με μόνο σκοπό το γέμισμα των αδειανών ταμείων μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο οσία λύνει.(φυσικά το ίδιο ισχύει για το χαράτσι ακινήτων,την υπερφορολόγηση των μισθωτών κλπ).
Τα έσοδα του Κράτους βαίνουν συνεχώς μειούμενα και όσο περισσότερους φόρους επιβάλει,όσο κυνηγά τον ΕΕ να εισπράξει κάνα Φράγκο,όσο υπερφορολογει τον μισθωτό η τον ιδιοκτήτη ακινήτου,τόσο θα βυθιζόμαστε περισσότερο στο σκοτάδι.
ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ...
  ~~~~~~~~

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured