Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ο Σαμαράς είναι φιλοθατσερικος και ακολουθεί το μοντέλο της “Σιδηράς κυρίας” θα σας διηγηθώ μια ιστορία όπως την έζησαν φίλοι μου στην Αγγλία της Θάτσερ. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι τα εργατικά συνδικάτα τους βασάνιζαν με τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους εκείνη τη δεκαετία. Πχ. πολλά βράδια ανάβανε κεριά γιατί δεν είχανε ηλεκτρικό. Ναι, είναι αλήθεια ότι εκείνοι που δεν είχαν μεταφορικό μέσο δεν έφταναν ποτέ στην εργασία τους, αποτέλεσμα των απεργιών των μέσων μεταφοράς. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι εργατικοί ήταν πιόνια στα χέρια των αρχισυνδικαλιστών. Επίσης είναι αλήθεια ότι εργαζόταν τρεις ημέρες την εβδομάδα … και ναι….είναι αλήθεια ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι σκουπίδια. Τελικά, είναι αλήθεια ότι παρακαλούσανε να έρθει κάποιος να τους σώσει. Και ήρθε η Θάτσερ! Σας θυμίζει κάτι ως εδώ...Τα σπίτια τους (εργατικές κατοικίες) έγιναν δικά τους μέσω φτηνών δανείων. Όταν είχανε πάρει τα δάνεια οι τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια, πάνω από 17%! Πολλοί βρέθηκαν στο δρόμο, άλλοι αυτοκτόνησαν. Αγοράζανε φτηνό κάρβουνο από τις σοβιετικές χώρες ( το αγγλικό ήταν πανάκριβο). Οι ανθρακωρύχοι στους δρόμους κτυπιόντουσαν με τους αστυνομικούς, καθημερινά. Αν και οι δήμοι είχαν χρήματα δεν μπορούσαν να κτίσουν νέες κατοικίες. Φυσικά ξεπούλησε τα πάντα. Φως, νερό, γκάζι, τηλέφωνο, τραίνα κτλ. Έβαλε και φόρους, pol tax! Ακόμα πληρώνουνε αυξήσεις που δε σταματούν ποτέ.η Θάτσερ έφερε ανισότητες και η φτώχεια στην Αγγλία ήταν υπερβολικά υψηλή ...Ξέχασα να σας πω ότι έκανε κι ένα πόλεμο!
Η Θάτσερ κατάφερε να υποτάξει τα συνδικάτα αλλά για να το πετύχει διέλυσε και της βρετανική παραγωγή που όταν τελείωσε τη θητεία της είχε μειωθεί σημαντικά.
Έκανε δηλαδή ότι και οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ.
Για να νικήσουν τους Βιετκόνγκ κατέστρεφαν την ζούγκλα.
Ο τραυματισμός που δέχτηκε η βρετανική παραγωγή ήταν τεράστια...Από τη μία δηλαδή έστελνε κόσμο στην ανεργία και την απόγνωση και από την άλλη αύξανε τα εισοδήματα των όσων είχαν ακόμα δουλειά.
Αλλά ας απαντήσουν οι νοσταλγοί της Θάτσερ.
Τι είδος κοινωνία θέλουν;
Γιατί όταν ανέλαβε η σιδηρά κυρία το 1% του βρετανικού πληθυσμού κατείχε το 18% του βρετανικού πλούτου.
Και όταν τελείωσε το έργο της αυτό το ίδιο 1% κατείχε το 34%
Νot bad…
Τώρα ο Σαμαράς. Γιατί θαυμάζει τις Θατσερικές δόξες; Ποιος ξέρει. Πάντως η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία.
Ο λαός θα λυγίσει και θα υποφέρει.
ΑΝΕΜΟΣ