Υλικά :
1 κιλό χοιρινό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 πρασα ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινο σελερι
1/2 ματσάκι καυκαληθρα
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση
:-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλερι, το πρασο και την καυκαληθρα
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
-Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλερι, το πρασο και την καυκαληθρα
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
-Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.