Σαλάτα Ceasar's (Σαλάτες)
Συστατικά
40εκ. ψωμί μπαγκέτα
60γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 μικρό μαρούλι
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Σάλτσα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε κομμάτια 4εκ. και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο, το λάδι και το σκόρδο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και ψήνουμε το μπέικον ώσπου να ξεροψηθεί και αυτό. Αφού ψηθεί το μπέικον το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα λάδια.
Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Μετά το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες.
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο, τα ψωμιά και το τυρί. Αφού ανακατευτούν καλά, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα του Καίσαρα που αναφέρετε παρακάτω.
Σάλτσα του Καίσαρα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αυγό, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το τυρί και τις αντσούγιες μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πηχτώσει το μείγμα και είναι έτοιμη η σάλτσα μας.
40εκ. ψωμί μπαγκέτα
60γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 μικρό μαρούλι
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Σάλτσα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε κομμάτια 4εκ. και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο, το λάδι και το σκόρδο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και ψήνουμε το μπέικον ώσπου να ξεροψηθεί και αυτό. Αφού ψηθεί το μπέικον το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα λάδια.
Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Μετά το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες.
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο, τα ψωμιά και το τυρί. Αφού ανακατευτούν καλά, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα του Καίσαρα που αναφέρετε παρακάτω.
Σάλτσα του Καίσαρα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αυγό, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το τυρί και τις αντσούγιες μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πηχτώσει το μείγμα και είναι έτοιμη η σάλτσα μας.