ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff


Δειπνοσοφίσματα στην Αρχαία Ελλάδα - Εύκολη συνταγη ...
Σήμερα είχα μια διάθεση να πειραματιστώ σε κάτι διαφορετικό.Μια και λάτρης της αρχαίας Ελλάδας άνοιξα να ξεφυλλίσω και να βρω μια ωραία συνταγή από ένα βιβλίο που έχω αγοράσει
Αρχαία ελληνική κουζίνα Γεύσεις απίθανες, ξεχασμένες, πρωτοπόρες, ξεχωριστές και υγιεινές Και τώρα σας παραθέτω μια συνταγή αρχαίας Ελληνικής κουζίνας. 
Υλικά:
1 ρίζα σέλινο
2 καρότα κομμένα σε στικς
λίγα φρέσκα και καλλιεργημένα σπαράγγια
1 κούπα φακές
ζωμό κρέατος
φρέσκο κάρδαμο
θυμάρι
λίγο λεμόνι                    
1 μπουτάκια αρνίσιο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Για το γλάσο:
1 κρεμμύδι κομμένο
λίγο κόκκινο κρασί
λίγο ξύδι
θυμαρίσιο μέλι
φρέσκο κάρδαμο

Eκτέλεση:
Σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα και τα σπαράγγια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές στο ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο κάρδαμο, το θυμάρι και λίγο λεμόνι. Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το αρνίσιο μπουτάκι μέχρι να ροδίσει. Φτιάχνουμε το γλάσο, βράζοντας το κρεμμύδι, το κρασί, το ξύδι, το θυμαρίσιο μέλι και το φρέσκο κάρδαμο. Αφού βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με το γλάσο. Στα λαχανικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ζωμό κρέατος. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, δίπλα από τις ροδέλες κρέατος και τις φακές.

Καλή επιτυχία!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured