ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

tzatziki


 

Τζατζίκι Original


Υλικά



 [για 1 μεγάλο μπολ}
1 κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 μεγάλο αγγούρι 

ολόκληρο με το φλούδι του
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι

Για τη διακόσμηση
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μερικές μαύρες ελιές

Πλένουμε καλά το αγγούρι ολόκληρο με το φλούδι του, κόβουμε τις άκρες του και το τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να σουρώσει τα υγρά του για περίπου 15 λεπτά. 
Κατόπιν το σφίγγουμε με το χέρι να στεγνώσει εντελώς.


Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι μας. Ρίχνουμε μέσα το στιμένο αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί h sto multi
μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνει κρέμα και το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι.


Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ, περιχύνουμε με λίγο λάδι και διακοσμούμε με μαύρες ελιές.
{άνηθο η δυόσμο }αν θέλετε...        
Kali Orexi
                                          "kali orexi" means "good appetite 

Tzatziki - Cucumber                     
Yogurt Dip

Ingredients:
3 tbsp. olive oil
1 tbsp. vinegar
2 cloves garlic, minced finely
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. white pepper
1 cup greek yogurt, strained
2 cucumbers, peeled, seeded and diced

1 tsp. chopped fresh dill
Preparation:

Combine olive oil, vinegar, garlic, salt, and pepper in a bowl. Mix until well combined. Using a whisk, blend the yogurt . Add the olive oil mixture
 to the yogurt mixture and mix well. Finally, add the cucumber and chopped fresh dill. Chill for at least two hours before serving.

Garnish with a sprig of fresh dill just before serving.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured